utorak, 31. svibnja 2011.

NASA-in novi pumpa za hlađenje ne treba pokretnih dijelova, postavite odmarati se u prostoru sljedeći mjesec

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/05/31/nasas-new-cooling-pump-doesnt-need-moving-parts-set-to-chill/:
To je prilično jednostavno da se ohladi pregrijavanja stolno računalo s dodatnim ventilatorom, no što učiniti ako nema zraka? To je prepreka NASA 's inženjeri se nadaju da će jasno s novim prototip pumpa koja agencija unveiled prošlog tjedna. Mali prst veličine instrument oslanja na tehnologije poznate pod imenom electrohydrodynamic (DEB)-na temelju toplinske kontrole, koji koristi električna polja kako bi se uvelo rashladne kroz male otvore na toplinsku hladne ploče, prije premještanja extra topline radijator i širenje daleko od svakoj temperaturi-osjetljivim područjima. Kako nema pokretnih dijelova, lagan hladnjak koristi samo oko pola watt snage i mogu biti veličine za rad s malim električnim komponentama ili lab-on-a-chip uređaja. Izazov je osigurati da pumpa može preživjeti vibracije raketa lansiranje, iako NASA će ga staviti na probu tijekom misije rakete 9. lipnja, a u 2013, kada DEB toplinske hladno ploča će biti postavljena na Međunarodnoj svemirskoj kolodvor . Započnite odbrojavanje sat i eksplozija prošlosti pauze za punu press release.

[Hvala, Kevin]

Nastaviti čitanje NASA-in novi hlađenje pumpa ne treba pokretnih dijelova, postavite odmarati se u prostoru sljedeći mjesec

NASA-in novi hlađenje pumpa ne treba pokretnih dijelova, postavite odmarati se u prostoru sljedećeg mjeseca prvobitno pojavio na Engadget dana uto, 31. svibanj 2011 02:17:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar