utorak, 31. svibnja 2011.

Japanski znanstvenici stvorili metal div cilium, reljef za Voltron je divovski metal pluća (video)

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/05/30/japanese-scientists-create-giant-metal-cilium-relief-for-voltro/:
Zašto bi skupina istraživača razviti stol pun šipki koje oponašaju pokrete mikroskopske dlačice? To je fer pitanje, a Keio sveučilišta Yusuke Kamiyama sigurno ne nudi se puno na putu stvarnom svijetu aplikacije za takve tehnologije. On je, međutim, rado pokazati cool funkcionalnost metalnih cilium, koji se pojavljuju na besciljno okolo kao da je pod vodom, dok ne dolaze u kontakt s vanjske podražaje. Šipke reagiraju na dodir congregating u blizini područja dodira, s pokretima izvodi biometal šipke koje komuniciraju s vanjskim PC. Znanstvenici se nadaju da je istraživanje iz projekta će biti korisni u nekom trenutku, ali u međuvremenu, barem znamo gdje skrenuti ako smo dobili veliki sluz blokada. Video nakon pauze.

Nastaviti čitanje Japanski znanstvenici stvorili metal div cilium, reljef za Voltron je divovski metal pluća (video)

Japanski znanstvenici stvorili metal div cilium, reljef za Voltron je divovski metal pluća (video) prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, 30. svibanj 2011 18:44:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor DigInfo | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar