četvrtak, 31. ožujka 2011.

Google pooštravanja kontrole Android, inzistirajući na tome licence pridržavaju "ne-fragmentacija klauzula '?

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/03/31/google-tightening-control-of-android-insisting-licensees-abide/:
Oluja čini se da je piva preko carstvo android razvoja. Bloomberg je BusinessWeek špijuni dobili riječ od "desetak rukovoditelji koji rade na ključnim poduzeća u android ekosustava" da Google aktivno radi na tome da dobije kontrolu i zadnju riječ nad prilagodbe svog popularnog mobilnog OS. To ne može zvučati nerazumno, i doista Google javne pozicije o tom pitanju je da je u potrazi za stabiliziranje platforme i osigurati kontrolu kvalitete, ali to ne žig veliki pomak odakle Android je započeo - open source OS koji je također otvoren za proizvođače i prijevoznika prilagoditi kao što želite. Ne tako više, mi smo rekli, kao što je očito Mountain View sada traži da sadržaj partnerstva i OS Tweaks dobiti blagoslov Andy Rubin prije nastavka. Alternativa je, naravno, da ne bude unutar Google toplo i fuzzy rani pristup programu, ali onda, kao što pokazuje tvrtka je nedavno po odbitku izvorni kod Saće , možete završiti daleko iza one među svojim konkurentima koji ne ples na Google cijevi.

Stvari su dobivši tako grijana, u stvari, da pritužbe navodno su napravljene kako bi američko ministarstvo pravosuđa. Oni svibanj imati nešto za napraviti sa navodima o Google drži leđa Verizon Prijave sa Microsoft Bing na brodu, navodno u nastojanju da se put do svoje najveće pretraživanje konkurenta. Još jedan veliki nezadovoljstvo izrazili onima koji rade s Android kôd je da Google treba unaprijed pregled onoga što je učinjeno kako bi se dati zeleno svjetlo - koje, kao što je navedeno od strane par izvori upoznati s Facebook Android prilagodbu napore, zar t sjedi dobro s ljudima uopće. Google i Facebook se izravni konkurenti u online prostoru, a to je lako vidljivo koliko je netko stoji da se dobije iz poznavanja drugih planova rano. Što se tiče ne-fragmentacija klauzule u licenci, Andy Rubin je istaknuo one su tu od samog početka, ali to je tek sada da je Google doista nastoji da ih koristiti kako bi uspostaviti kontrolu. Budućnost Android, dakle, izgleda da se malo manje otvoreno i malo više Googlish - za bolje ili lošije. Kao što je Nokia Stephen Elop kaže:
"Premisa pravi otvorene softverske platforme Android, gdje se može započeo, ali to nije gdje Android ide."

Google pooštravanja kontrole Android, inzistirajući na tome licence pridržavaju "ne-fragmentacija klauzula '? prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 31 ožujak 2011 05:12:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Bloomberg BusinessWeek | Pošalji ovaj |

Nema komentara:

Objavi komentar