četvrtak, 20. siječnja 2011.

US Air Force Zatraži super balon za Blue Devil nadzor inicijativu

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/20/us-air-force-enlists-super-blimp-for-blue-devil-surveillance-ini/:
Put natrag u rujnu 2009, izvijestili smo o svemoguć rata balonom iz Lockheed Martin, a sada to izgleda kao balon mogao biti sličan lebdeći 20.000 metara iznad Afganistanu ove jeseni. (Nije još jasno hoće li ili ne dva blimps su one u istom, ali Lockheed's obrt predviđen za afganistanske debi u 2011. bio) Kao dio 211 milijuna dolara Blue Devil inicijativu, Američko ratno zrakoplovstvo planira paket otečen zvijer - - koje sportove sedam puta kapacitet Goodyear balona - s do desetak međusobno senzora i superračunalo za obradu podataka. Ona će zatim pređite za stints dokle god u tjednu, prikupljanje, procjenu, i prosljeđivanje važnih nadzor podataka kako kopnenih snaga u nekoliko sekundi. To je težak zadatak, no ratno zrakoplovstvo dužnosnici nadu da će on-board Široko područje zračnog nadzora sustava (WAAS), koji koristi 96 kamere za generiranje gotovo 275TB podataka svakih sat vremena, i superračunalo hosting protuvrijednosti od 2.000 single-core poslužitelja će stati račun. Zrakoplov nije potpuna dosta još, ali osim nepredviđene prepreke, kao što su trčanje-u sa div iglom, to bi trebao biti gore u zraku počinje 15. listopada. Za više informacija o Blue Devil check out naš linkove ispod.

US Air Force Zatraži super balon za Blue Devil nadzor inicijativu prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 20 siječanj 2011 11:46:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Wired | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar