četvrtak, 20. siječnja 2011.

Larry Page preuzima kao Google CEO, Eric Schmidt ostat će kao izvršni predsjednik

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/20/larry-page-takes-over-as-google-ceo-eric-schmidt-now-executive/:
Google Q4 financijskim rezultatima press release sadrži bomba: od 4. travnja, co-osnivač Larry Page (na desnoj strani, iznad) će zamijeniti Eric Schmidt kao izvršni direktor i preuzeti odgovornost za dan-to-dan operacije i razvoj proizvoda i strategije. To ne znači Schmidt odlazi - on će nositi na što je izvršni predsjednik i služi kao savjetnik na stranicu i suosnivač Sergey Brin, usredotočeni na vanjske stvari kao što su "bavi, partnerstva, kupcima i šireg poslovnog odnosa, vlada outreach i tehnologije mislio vodstvo. " Što se tiče Sergey, on sada će "posvetiti svoju energiju na strateške projekte, posebice radi na novim proizvodima," s jednostavnim naslovom suosnivač.

Schmidt je pojasnio i objasnio promjenu u blogu, rekavši da je ideja je da vodeći Google kao efikasan kao moguć, i to "Larry, po mom mišljenju jasno, spremna je voditi." To je jasno Ideja je da se okvir to kao jednostavan organizacijski dvoličnost - Schmidt kaže da je on, Brin i Page "predviđaju raditi zajedno za dugo vremena da dođu" - ali nema dvojbe da je Schmidt's vladavine predsjednika Uprave postavljen jasan ton za Google kao tvrtka proširila izvan traženje i na nova tržišta kao što su smartphone, povezan televizori, i operacijskih sustava, a mi smo znatiželjni da vide što se stranice stil je sličan. Mi smo također vrlo znatiželjan to čuti više o tome zašto je promjena napravio - iako se, stranicu, i Brin su Schmidt radili zajedno više od 10 godina, uvijek je bilo nekih napetosti između suosnivača i glavni izvršni direktor, osobito preko privatnost korisnika . U svakom slučaju, ovo je važan promijeniti i za Google i industrije - vidjet ćemo što će se dogoditi sljedeći.

Larry Page preuzima kao Google CEO, Eric Schmidt ostat će kao izvršni predsjednik prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 20 siječanj 2011 16:06:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Google , Eric Schmidt je Google Blog post | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar