četvrtak, 27. siječnja 2011.

Nokia smartphone tržišni udio smanjuje na 31 posto, operativna dobit uzima previše udaraca

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/27/nokia-smartphone-market-share-shrinks-to-31-percent-operating-p/:
Stephen Elop prvi kvartalne rezultate kao Nokia CEO samo izaći, i dok tvrtke još uvijek raste, drugi čini se da prebrze vožnje ispred njega. Nokia izvješćivanja svojih konvergentnih mobilnim uređajima (smartphone, da vas i nas) dostigla količine od 28,3 milijuna dolara tijekom Q4 2010, što je uredan čekić od 20,8 milijuna u istom razdoblju prošle godine i 26,5 milijuna u prethodnom tromjesečju. Međutim, u kontekstu šire smartphone tržište, taj lik sada iznosi samo 31 posto udjela, prema Nokia vlastite procjene, koje je glavni umočiti u odnosu na svojih 40 posto kriška u Q4 2009 i 38 posto u Q3 2010. Elop perspektive o tome kako slijedi:
"U Q4 smo dostavljena solidne performanse po sve tri naše tvrtke, a generiran izvanredan novčanog toka. Osim toga, rast trendovi u mobilnim uređajima tržište i dalje biti ohrabrujući. Ipak, Nokia suočava s nekim značajnim izazovima u našem konkurentnosti i naših izvršenje. Ukratko , industrija promijenila, a sada je vrijeme za Nokia za promjenu brže. "
Kada se vaš operativni profit ide od € 1.47b (€ 950m neto) prije godinu dana u € 1.09b (€ 745m neto) u ovoj godini, odgovor zaista treba promijeniti i da promijeni brzo. Nokia još uvijek nije otkrivanje prodajne brojke od N8 , ali s obzirom da je ovo prvi puni izvještajno razdoblje gdje je tvrtka Symbian borac je bio na prodaju, to ne čini da su imali dosta utjecaja Espoo će se nadao. Želite li pokušati ponovo s N9 ?

Nokia smartphone tržišni udio smanjuje na 31 posto, operativna dobit uzima previše tuče prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 27 siječanj 2011 06:28:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Nokia | Email ovu | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar