četvrtak, 23. prosinca 2010.

Vizualizirati: najveći svjetski opservatorij neutrina rivala Gvatemala ponor

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/23/visualized-worlds-largest-neutrino-observatory-rivals-guatemal/:
Bez pitanja, jednu od slika iz 2010 će biti lud, gotovo neshvatljivo ponor koje su se pojavile u Gvatemali ranije ove godine, ali ovaj je pucao iz Južni pol ne izvanredan posao natječu za jednaku pozornost. Dolazi izravno iz University of Wisconsin-Madison, ovo je pogled na planetu najveći neutrino opservatorij, koji je upravo završio nakon pola desetljeća rada s 279 milijuna dolara. Cilj? Za otkrivanje "subatomske čestice putuju blizu brzine svjetlosti", a kada imate ledom teleskop koji obuhvaća kubni kilometar od antarktičkog leda, te ... ste velike nade za uspjeh. Hoće li to cijevi u podzemlje konačno nas dovodi do razumijevanja Dark Matter? Hoće li stoljetne tajne svemira napokon imati odgovore? Čak i ako ne, da smo kojim se predviđa pakao za startnine, kada je pretvorena u svijetu najdužim firehouse stup i prodali bogatim turistima koji čine putovanje prema dolje.

Vizualizirati: najveći svjetski opservatorij neutrina rivala Gvatemala ponor prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 23 pro 2010 10:36:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Fast Company | izvor University of Wisconsin-Madison , IceCube | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar