četvrtak, 9. prosinca 2010.

Ugljikove nanocjevčice trčanje u čarobnim polimer, postati 'jači od Kevlar'

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/09/carbon-nanotubes-run-into-magical-polymer-become-tougher-than/:
Slično kao grafena , ugljikove nanocjevčice Čini se da su udaranje na sve cilindre u laboratoriju. Naravno, možemo računati na prst jedne ruke koliko slučajeva smo ih vidjeli stvaranje razlika u "stvarnom svijetu", ali mi ne odustaju nadam se samo još. Istraživači sa sveučilišta kadar su došli zajedno da se riješi jedan od najviše prigovaralo problema kada se bave s ugljikove nanocjevčice - u prethodnim studijama, vezivanje tih cijevi rezultiralo značajno smanjenje čvrstoće, što je dovelo do obilan izljev suze. No, zahvaljujući novim pristupom, koji se miješa u neopisiv polimera, što su uspjeli dočarati "visokih performansi vlakana koja je izuzetno teška, snažan i otporan na neuspjeh." Konkretnije, što je rezultiralo materijal je rekao da se "teže nego kevlar, što znači da ima veću sposobnost da apsorbiraju energiju bez prekida." Znakovita je, ovaj materijal nije jači od kevlar, kao što je otpornost na neuspjeh ne sasvim do burmut, ali možete se kladiti gurue koji rade na ovom neće stati dok je to. A onda, prijatelji, mi ćemo i službeno stigao u budućnosti.

Ugljikove nanocjevčice trčanje u čarobnim polimer, postati 'jači od Kevlar' prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 9. prosinca 2010 00:57:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Gizmag | izvor Sjeverozapadna | Email ovu | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar