četvrtak, 9. prosinca 2010.

NASA uspješno lansira NanoSail-D solarna jedra od mikrosatelitna u prostoru

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/08/nasa-successfully-launches-nanosail-d-solar-sail-from-microsatel/:
Uzeo ih dovoljno dugo, don'tcha misliti? Nakon razgovora stvari godinama (i dobivanje opasno blizu povlačenjem okidač sredinom-2008) NASA je konačno izbacio solarnog jedra u svemiru. Ali to nije buntovnik - da je uspjela izbaciti NanoSail-D od mikrosatelitna, pod nazivom FASTSAT. Mi smo rekli da je to "je prvi put NASA je montirana P-POD na mikrosatelitna izbaciti cubesat", i siguran dosta, stvari su otišli glatko otkad misije počeo je u petak. Osim davanja NASA mogućnost isprobati učinkovitost korištenja solarne jedro u orbiti, to također dokazuje da je FASTSAT "isplativ neovisna načina stavljanja cubesat nosivost u orbitu sigurno" - to je po Marku Boudreaux, FASTSAT projekt menadžer u Marshall Space Flight Center u Huntsville, Alabama. Štoviše, rezultati NanoSail let mogao dovesti do novih metoda de-kruže prostor krhotine u budućnosti, a da ne spominjem dobiti više i više 'em tamo početi s na niži ukupni trošak i uz daleko manje gnjavaže.

NASA uspješno lansira NanoSail-D solarna jedra od mikrosatelita u prostoru prvobitno pojavio na Engadget o srijeda, 8. prosinac 2010 17:57:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Physorg | izvor Otkriće vijesti | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar