petak, 10. prosinca 2010.

Istraživači razviti programabilni molekularni strujni krugovi za žive stanice

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/10/researchers-develop-programmable-molecular-circuitry-for-living/:
Istraživači na UCSF School of Pharmacy Odjela za farmaceutsku kemiju, na čelu s Christopher A. Voigt upravo su objavili rad koji obećava da biste dobili vaše krugovima kreće. Tim je radio s E. coli bakterija za izgradnju logička vrata poput one pronađeni u računalima koja izravno u ćelije, tako da je moguće rewire i program ih. Jednostavna logika vrata koristi u eksperimentu su bili ugrađeni u genima onda umetnuti u stanicama E. coli. Logička vrata tada je djelovao kao komunikatora između odvojene sojeva, dopuštajući im da budu povezani together.The korištenje logička vrata u stanicama mogla bi bilo moguće da se pozabave složenije procese, tako da se znanost može početi koristiti stanice na molekularnoj razini biomedicinskih napredak.

Istraživači razviti programabilni molekularni strujni krugovi za žive stanice prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 10 pro 2010 05:20:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Physorg | izvor Priroda (sažetak samo) | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar