petak, 10. prosinca 2010.

Apple koristi Lego inženjer za obnovu antičkih grčkih mehanizam, sigurno će pokušati da ga patent (video)

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/10/apple-engineer-uses-lego-to-rebuild-ancient-greek-mechanism-wil/:
Antikitera Mehanizam je ono što vi zovete doista stara škola tehnologije. Tvrdio da se u svijetu Najstariji računalu, ovaj drevni grčki izum bio korišten neko vrijeme oko 100BC za izračunavanje i "predvidjeti nebeskim događajima i pomrčine s velikom preciznošću." Preskakanje protekle dvije tisuće godina u kojoj je ležao izgubio na morsko dno negdje, mehanizam sada je ponovo od strane Apple software inženjer po imenu Andrew Carol, koja je s ljubavlju pieced 1500 Lego Technic blokova zajedno, stvarajući 110 zupčanici i četiri mjenjačke kutije ukupno. Svaka kutija je odgovoran za obavljanje jedan komad od aritmetike, a kada rezultat stroj je hranio odgovarajući kalendar podataka, pljuje (nadamo se točno) predviđanje za sljedeći put pomrčinu sunca bi se trebalo dogoditi. Sve lijepo i dobro, ali mi smo zapravo samo zadivljeni ljepotom tih zupčanika rade. Provjerite ih nakon pauze.

Nastaviti čitanje Primijeniti inženjer koristi Lego za obnovu antičkih grčkih mehanizam, sigurno će pokušati da ga patent (video)

Apple koristi Lego inženjer za obnovu antičkih grčkih mehanizam, sigurno će pokušati da ga patent (video) prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 10 pro 2010 06:28:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink CNET | izvor NatureVideoChannel (YouTube) | Pošalji ovu | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar