ponedjeljak, 29. studenoga 2010.

Wikileaks: Kineski Politbiroa odgovorni za Google sjeckanje

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/11/29/wikileaks-chinese-politburo-responsible-for-google-hacking/:
Vi morali znati nešto zanimljivo će izaći četvrt milijuna diplomatski kabela koji Wikileaks samo, dobro, leaked kasno u nedjelju, a New York Times je pokupila od doozie za nas. Kako se ispostavlja, da je veliki brouhaha u Kini oko hakiranje Gmail računima je zapravo država-ovlašteni napada. Takav je bio izvještaj iz kineskog doušnik radi za američko veleposlanstvo, a objavljivanje ide na to reći da je to bio dio "koordinirano kampanje računala sabotaže," koji doseže široku mrežu ciljeva, uključujući i američke vlade strojevi, američka privatna poduzeća , i ... Dalaj Lama. Hej, Kina je jedva prva zemlja koja je ikada sudjelovati u državnim pokroviteljstvom cyber špijunaže (hm, Stuxnet), ali ne možemo reći nismo razočarani. Let's zadržati elegantan iz ovdje na van, u redu dečki?

Wikileaks: Kineski Politbiroa odgovorni za Google sjeckanje prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, 29. studeni 2010 05:48:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink TechCrunch | izvor New York Times | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar