ponedjeljak, 29. studenoga 2010.

Harvard znanstvenici pomladiti starijih miševa, smijati maniacally

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/11/29/harvard-scientists-rejuvenate-elderly-mice-laugh-maniacally/:
Preokret starenja je bio jedan od velikih snova čovječanstva, ali čini se kao naš glodavac vladari su nas pretekli. Harvard Medical School pokazalo "dramatičan preokret" u procesu starenja kada reintroducing enzima telomeraze u stari i jadni miševi. Što se dogodilo je da je njihova prirodno istrošena organi počeli regenerirati, umjesto daljnje degeneracije, dovodeći ih natrag u mladenački zdravstveno stanje. Nažalost, dok se rezultati ovog istraživanja su iznimno važna, postoji nekoliko upozorenja da bi: prvo, miševi u pitanju genetski modificirane su da će patiti od nedostatka telomeraze, što bi moglo imati napumpana rezultate testova u odnosu na redovne miševi, ali još važnije, povećanje toelomerase u ljudi je "zaštitni znak većine ljudskog raka." Dakle, ako želite pucao o Benjaminu Buttonu zakuhati, morat ćete biti jako strpljiv dapače. Za sada, neka je samo biti sretni što su Algernon i njegovim prijateljima našli svoje fontana mladosti.

[Hvala, Vygantas ]

Harvard znanstvenici pomladiti starijih miševa, smijati maniacally prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, 29 studeni 2010 06:37:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink The Guardian | izvor Priroda | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar