ponedjeljak, 19. rujna 2011.

Istraživači koristiti bežičnu mrežu za praćenje disanja, može spasiti živote

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/09/19/researchers-use-wireless-network-to-monitor-breathing-could-sav/:
Kada Neal Patwari i njegov tim znanstvenika razvio bežične mreže može vidjeti kroz zidove , pretpostavili smo da su jednostavno u potrazi za obrađivati ​​svoju Alastor Moody kao supersila. Ispada, da su daleko važnije stvari na njihove misli. Patwari i njegovi kolege sa Sveučilišta u Utahu sada napisao je nova studija u kojoj su pokazali kako njihovo gibanje otkrivanje tehnologija bi se mogla koristiti za praćenje disanja, te, potencijalno omogućiti liječnicima da bi bliže praćenje bolesnika s apneja za vrijeme spavanja ili bebe osjetljiv na iznenadne sindrom dojenačke smrti (SIDS). Da biste to učinili, Patwari sjedio na bolničkom krevetu, a okružio sa 20 bežične primopredajnici rade na frekvenciji od 2.4GHz, kao na slici gore. On je tada vremenski svoje disanje na oko 15 udisaja u minuti (prosječna stopa za odmor za odrasle), koji je mjereno sa svojim niz čvorova i monitor ugljičnog dioksida. Inženjer na kraju otkrili da je njegov sustav je algoritam točno mogao izmjeriti disanje u roku od 0,4 do 0,2 udisaja u minuti - relativno niska učestalost pogrešaka, budući da je većina monitora zaokružuju na najbliži puni dah. Patwari kaže da taj razvoj mogao ponuditi ne-invazivne i low-cost alternative za uređajima koji se koriste u većini bolnica, te se nada da će provesti svoje tehnologije u at-home baby monitor, kao dobro. On priznaje, međutim, da će vjerojatno potrajati najmanje pet godina prije toga se događa - tako da ne držati dah. Cijeli PR nakon prekida.

Nastaviti čitanje Istraživači koristiti bežičnu mrežu za praćenje disanja, može spasiti živote

Istraživači koristiti bežičnu mrežu za praćenje disanja, bi mogao spasiti živote prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 19. rujna 2011 07:16:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar