ponedjeljak, 19. rujna 2011.

Inhabitat tjedan u Green: Sun-powered domove, retro robota i solarne laptopa čipset

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/09/18/inhabitats-week-in-green-sun-powered-homes-retro-robots-and-a/:
Svaki tjedan našim prijateljima u Inhabitat rekapitulacija tjedna najzanimljivijih zbivanja zelene i čiste tehnologije vijest za nas - to je tjedan u Green.

Ovaj tjedan Inhabitat zasjala svjetlo na buduće high-tech arhitekture kao što smo donijeli ste 20 zapanjujuće suncem napaja domova koji su uzimajući spremni za boj Internet vanjska strana na ovogodišnjem Solar Decathlon - uključujući i Team New Yorku prefab krovu Pod , Kanade TRTL solarne ljuske kuća , a Kina je Y kontejnera doma . Također donio vam ekskluzivne fotografije nedavno otkriven 9 / 11 Spomen na Ground Zero , dok je Empire State Building skočio na nove visine kao što je postigla LEED Gold certifikat . U New Yorku vijesti, mi pokriven podzemne park u Big Apple koji će biti osvijetljen potpunosti optička vlakna. Vicent Callebaut je predstavio planove za nevjerojatnih samodostatan neboder za Tajvan , a saznali smo da su znanstvenici planiraju izgraditi vulkan lažni za istraživanje klimatskih promjena.

To je također vruće tjedno energenata tech što je Intel predstavio solarni laptop čipset koji se može powered by lampa stol i MIT razvija maleni kinetičke generator koji može proizvesti 100 puta više energije od prethodnih uređaja te vrste. U međuvremenu, Google ulaže u moć svinja krma i istraživača uklonio iz nove jeftin, snažan, a lagan žele baterije koja bi mogla jedan dan moći prijenosna računala i električnih vozila. Energetske infrastrukture također je dobio poticaj, kao Velika Britanija natjecanje predstavio šest projekata za sljedeće generacije moći stupova , a Novi Meksiko je najavio planove za izgradnju cijeli grad za isključivo u svrhu testiranja zelenih tehnologija .

U međuvremenu, ovaj tjedan smo uočili nekoliko impulsa lupa električnih vozila: moderniji ugljičnih vlakana jet ski i nevjerojatno ogledalo motocikla . Također je otišao natrag u budućnosti s pogledom na Nike novi par LED okovan klincima udaraca , a mi pjegavi SLIC

Nema komentara:

Objavi komentar