petak, 1. srpnja 2011.

Znanstvenici razvijaju algoritam za rješavanje Rubikova kocke bilo koje veličine

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/07/01/scientists-develop-algorithm-to-solve-rubiks-cubes-of-any-size/:
Računalo rješavanje Rubikova kocka? P'shaw. To na 10,69 sekundi ? Bio tamo, rekord. No, to ispucati jednu od bilo koje veličine? Boja nas impresionirao. Erik Demaine MIT nije samo to, razvoju algoritam koji se odnosi na kocke bez obzira koliko ambiciozni njihove dimenzije. Prilično rano, on je shvatio da je potrebno da se drugog kuta nego što bi sa standardnim 3 x 3 x 3 slagalice, koji drugi znanstvenici su se bavili posuđivanjem računala iz Google uzeti u obzir sve moguće poteze quintillion 43 - strategija poznat jednostavno kao "silu". Kao što možete zamisliti, to nije točno održivo rješenje kada ste hrvanje sa 11 x 11 x 11 kocke. Tako Demaine i njegov tim naselili na pristup koji je zapravo udar na jedan obično koristi Rubikova entuzijasta, koji bi pokušaj da se presele trgu u svoje željeni položaj, a ostavljajući ostatak kocke kao nepromijenjen što je više moguće. To je zahtjevan način da ide, naravno, pa umjesto Istraživači su grupirani nekoliko cubies da je sve potrebno da ide u istom smjeru, taktika koja je smanjila broj poteza faktor log n, s n predstavlja duljinu bilo kocke strane. Budući da se kreće pojedinačnih cubies u idealno mjesto zahtijeva broj poteza jednak n ², konačni algoritam je n ² / log n. Ako smo samo izgubili ste non-math smjerova s tim formula, budite uvjereni da su znanstvenici očekuju ljudi neće biti u mogućnosti primijeniti izravno, po sebi, iako on ne kažu da bi moglo pomoći kocke-solvers izoštriti njihove strategije. Drugi da, sve što overachievers vani, vi ste još uvijek sami sa da je 20 x 20 x 20.

Znanstvenici razvijaju algoritam za rješavanje Rubikova kocke bilo koje veličine prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 1. srpnja 2011 0:57:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor New Scientist | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar