petak, 1. srpnja 2011.

Koji je osvojio 6000 + Nortel Patenti? Apple, RIM, Microsoft - sve, ali Google

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/cgO6wmFbxlY/:

Kada je Google prvi napravio "stabljika-konj" ponuda na portfelj Nortel patenta u početkom travnja, to je sve, ali pretpostavlja se da će gurnuti teško i osvojiti prava na patente. Oni su bili jedva jedini ponuđač - RIM i Apple definitivno su bili uključeni - ali još uvijek, nakon DOJ brzo uklonjena Google za ponudu, činilo se da mnogi (uključujući i mnoge na Google), da će prevladati. Nije tako.

Umjesto toga, Nortel je objavio ovu večer da se konzorcij je dobio ponudu na gotovinu cijeni od 4,5 milijarde dolara. Dakle, tko je u tom konzorciju? Apple, Microsoft, RIM-a, Sony, i drugi - zapravo, to je sve, ali Google-a, čini se.

Ouch.

To znači da više od 6.000 patenata sada će biti u rukama tih pobjednika. I to vrsta sranje za Google jer gubi ponude znači da oni još uvijek kontrolirati manje od 1.000 patenata. A to pak znači tužbe. Kao što je, Google će držati uzimajući tužio jer su osjetljive. To nije dobra vijest za Google, ali to je način na koji će to biti. Pa, pod uvjetom da sudovi odobravaju ponude rezultata.

Sporazum je još uvijek podliježe reviziji od strane sudova u SAD-u i Kanadi. A s obzirom na tvrtke koje "osvojio", čini se vjerojatnim da poduži pregled će se održati. Microsoft i Apple dobitke su vjerojatno da će biti najviše pomno ispitati, kao i njih dvojica stoje da se dobije najviše od dražbe rezultata. Google je još dati izjavu o tome, ali možete se kladiti da će lobirati protiv aukciji rezultate.

Nortel se nada da će zatvoriti proces Q3 2011. Sretno.



Nema komentara:

Objavi komentar