ponedjeljak, 31. siječnja 2011.

Uvodnik: Uspon notbook, pad netbook

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/31/editorial-the-rise-of-the-notbook-the-fall-of-the-netbook/:

Notbook (n.) - pristupačne ultraportable laptop, obično s 11,6-inčni ili 12-inčni zaslon koji nije netbook. To je omot više snage nego netbook (tj. mogu podnijeti 1080p video i flash u fullscreen) i daje ugodniji izbrojiv iskustvo od tipičnih, 10-inčni premalu snagu, skupljen Atom-temeljen laptop. Većina nemaju optičke pogone, ali ne traju više od pet sati na naplatu. Za razliku od skupi ultraportable laptopa, notbooks su više pristupačne i početi na oko 400 dolara.
Oko šest mjeseci, 11,6-inčni Dell Inspiron M101z stigao na mom pragu za pregled. AMD Neo-powered sustav izgledao kao malo uvećanu netbook , ali u brifingu s Dell, product menadžera armirano dosta puta da je sustav bio apsolutno "nije netbook." Ne mogu se sjetiti svoje točne riječi, ali on je kristalno jasno - $ 449 Inspiron M101z bio toliko moćniji od Intel Atom netbook da bi to mogao biti jedan primarni stroj. Očito, počeo sam poziv te vrste laptopa "notbooks", a tijekom sljedećih nekoliko mjeseci, sve više i više njih počeli iskakanje gore. Neki od njih su upareni sa Atom NVIDIA Ion GPU (npr. Eee PC-1215N ), dok drugi koriste AMD Neo čip i više nedavno AMD-ov novi Fusion Zacate APU. (Intelovim Core ULV-powered sustavi su iskreno preskupo da se smatra da u ovoj kategoriji, iako su neki Pentium / Core 2 Duo sustava, kao što poput Acer Timeline X1810T , mogao kvalificirati.)

Uh, pa što? Tu je novi usjev moćniji, pristupačne, a vrlo pokretne prijenosna računala - što je velika stvar? Pa, dok mnogi misle tablete su ono što će u konačnici smanjiti na netbook tržištu dolje na veličinu, to je notbooks da će ozbiljno pogoditi Atom-based liliputanac prijenosna računala od danas gdje je to stvarno boli. Nemojte me krivo shvatiti, ARM-powered tablete poput ipad i Motorola Xoom će utjecaj netbook prodaje u velikom način, previše (ispitati kritički, oni već imaju !), ali Mark moje riječi, notbooks ili pristupačne ultraportables će se primjetno komad i netbook i laptop mainstream tržištu. Tu je napokon klasi prijenosnih računala koje pružaju sjajan balans između primarnih i mobilno računalstvo, bez razbijanje banke. Mislim da sam luda? Hit break shvatiti što sam pričaju.

Nastaviti čitanje Uvodnik: Uspon notbook, pad netbook

Uvodnik: Uspon notbook, pad netbook prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, 31 siječanj 2011 00:01:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar