ponedjeljak, 31. siječnja 2011.

Grad Svjetla postaje Grada Otvorenost kao ParisData ide uživo

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/31/city-of-lights-becomes-city-of-openness-as-parisdata-goes-live/:
Grad Svjetla postaje Grada Otvorenost kao ParisData ide uživo
Pariz je grad mnoge stvari, stvari kao što je velika vino, slatko romantiku, i kule koji je izgledao puno veći u slikama. Sada je također grad otvoren podataka. ParisData je pokrenuta, dom "otvorena podataka politiku grada Pariza". Ovdje ćete naći reams i reams bitova i bajtova iz grada raznih općinskih organizacija, svi objavljen u "duhu transparentnosti i otvoren proces inovacije." Sve je licencirani ODbL, koji je besplatan za dijeliti i prilagođavati tako dugo dok ostaje otvoren i ostaje naznačen. Kakav podataka je tamo? Nije strašno puno u ovom trenutku, ako smo iskreni, nekoliko nasumičnih popisa imena i nekih drugih slika, sve naravno na francuskom. Ali, nismo pronašli zanimljiva mjesta karti javnih parkova i nogostupa, što Rene-Luc D'Hont koristi za stvaranje kaša-up iznad popisa. Mi zapravo ne razumijem sve to, ali smo mišljenja tamno zelene točkice su kafići i lakši zeleno bita ne-pušenje područjima.

Grad Svjetla postaje Grada Otvorenost kao ParisData ide uživo prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, 31 siječanj 2011 10:06:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Poslovni Insider | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar