utorak, 21. prosinca 2010.

US Navy's Elektromagnetska Aircraft Launch System lansira prvi lovca (update:! Video)

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/21/us-navys-electromagnetic-aircraft-launch-system-launches-first/:
Za više od 50 godina, na izlazu na autocestu na opasnost zone parni katapult koji je pokrenuo borbenih zrakoplova iz nosač zrakoplova, ali izgleda da se uskoro mogao biti postavljen na promjenu. US Navy upravo najavio je jučer da je njegova Elektromagnetska Aircraft Launch System, ili EMALS, prešao je ključni test za pokretanje s ljudskom posadom F/A-18E Super Hornet za prvi put (još nekoliko uspješnih lansiranja zatim slijedi). Između ostalih prednosti, koji obećava da će sustav omogućiti mornarici za pokretanje šireg raspona zrakoplova od prijevoznika - uključujući sve, od laganih do teških bespilotnih letjelica štrajk boraca - i to istovremeno donosi "značajna poboljšanja" na težinu, održavanje, i učinkovitost. Šef o prošlosti pauze za raspis (ispričavam se ne video).

Update: Razgovarali smo prerano, video je sad nakon pauze! Morat ćete dostaviti svoj Kenny Loggins soundtrack, ipak.

[Hvala, Fionn]

Nastaviti čitanje US Navy's Elektromagnetska Aircraft Launch System lansira prvi lovca (update:! Video)

US Navy's Elektromagnetska Aircraft Launch System lansira prvi lovca (update:! Video) prvobitno pojavio na Engadget dana uto, 21. prosinac 2010 15:48:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Wired | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar