utorak, 21. prosinca 2010.

Satelitska prenose laseri praćenje šume događanja, tko zna što još

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/21/satellite-borne-lasers-tracking-woodland-happenings-who-knows-w/:
On svibanj šok vaša osjetila, ali to zapravo nije prvi put smo čuli od lasera se koristi za praćenje ptica i njihovih staništa. Ali to go 'round, momčad Idaho Sveučilištu koristi satelit prenose lasera u nastojanju da se "predvidjeti u kojem dijelu države Forest ptica može biti života." Konkretno, posada razvija metode koje će vam pomoći da ih pratiti Sjeverne Amerike pileated djetlić, naime jer ta bića su klinčani kao veliki pokazatelja ukupnog ptica raznolikosti. Trenutno, laser je jedini sposoban analizirati vitalnih karakteristika šuma, ali znanstvenici koriste ove informacije kako bi se ubosti kao na mjesto gdje bi se spomenuti ptice. U osnovi, ovaj pristup omogućava uočavanje laser gurue na licu mjesta vrlo guste dijelove šuma - parcela gdje pileated djetlić voli objesiti - odozgo, dramatično smanjuje žmurke, koji su prethodno će se održati pješice u mnogo većim područjima . Sada, samo ako su mogli dobiti laseri na ptice , mi bismo se svi novi brand rave uzeti u obzir.

Satelitska prenose laseri praćenje šume događanja, tko zna što još prvobitno pojavio na Engadget dana uto, 21. prosinac 2010 06:58:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor BBC | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar