srijeda, 22. prosinca 2010.

Znanstvenici razvijaju bakterije E. Coli koja pohranjuje, šifrira podatke

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/21/scientists-developing-e-coli-bacteria-that-stores-encrypts-data/:
Očito to nije dovoljno dobra za bakterije da uzrokuje gubu i tuberkuloze bilo više, jer su znanstvenici teško na poslu prilagođavanje mikroorganizama za korištenje kao i sve od mikrobiološke gorivne ćelije na jako, jako mali zupčanici . Sada, znanstvenici u Kineskog sveučilišta u Hong Kongu su razvili način da koriste kolonija E. Coli za pohranu podataka i šifriranje. Tehnika uključeni stavljanje podataka (u ovom slučaju, Deklaracija o neovisnosti) u DNA bakterijskih stanica, a čak može upregnuti site specific genetičke rekombinacije za šifriranje podataka. To je rekao, tehnologija je još uvijek u povojima: vraćajući info je "dosadan i skup," u skladu s Cambridge University's Tim Middleton, a tu je uvijek mogućnost da se kao organizmi mutiraju, tako da će podaci. Trenutno jedina aplikacija za sve to je pohranjivanje autorskog info u genetski modificiranih organizama, iako su daljnja istraživanja mogla prinos bakterijske medija za pohranu koje bi mogle preživjeti elektromagnetskih pulseva i zračenje nuklearnog ispadanje.

Znanstvenici razvijaju bakterije E. Coli koja pohranjuje, šifrira podatke prvobitno pojavio na Engadget dana uto, 21. prosinac 2010 21:27:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor BlueSci | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar