srijeda, 22. prosinca 2010.

'Trilobiti' smjesa stavlja oko paleozoika spin na mobilnom kamerom dizajn

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/22/trilobite-compound-eye-puts-a-paleozoic-spin-on-mobile-camera/:
Izumrli morskih člankonožaca napraviti za vrhunski dizajn reference - samo pitajte Andreas Bruckner. Fraunhofer Institut za primijenjenu optiku i preciznu mehaniku istraživač je uzeti napomena iz trilobite u stvaranju 1.4mm tanki "cluster oka" kamere uzeti 221 slika na 39 piksela po strani u obliku 700 x 550 (0,38 megapiksela) kompozita. U ovom trenutku, to je također sposobna za snimanje 13 sličica u sekundi za video, i veličine kao što je to, ako oni mogu naletjeti gore naočale moglo bi utrti put za manji fotoaparat komponente u mobilnim telefonima. Nije bilo prije, naravno, jer to je još uvijek u istraživanju države (i to je samo jedan od mnogih kamera projekata istraživanja vani). Sljedeći korak za Bruckner i tvrtka smanjuje spomenuti dizajn 1mm tanke (i do video na 30fps), kao i 1.5mm varijanta s jednim megapiksela rezolucije.

'Trilobiti' smjesa stavlja oko paleozoika spin na mobilnom kamerom dizajn prvobitno pojavio na Engadget o srijeda, 22 prosinac 2010 02:20:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor NewScientist | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar