četvrtak, 7. srpnja 2011.

Zuckerberg nije tako suptilan Dig Na Googleu Krugovi

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/cbN9iUCxKoA/:

Čak i Facebook otkrila neke nove proizvode chat u srijedu, slona u sobi je Google zadnji pokušaj stvaranja društvene mreže, Google +. Mark Zuckerberg je pokušao skrenuti izravne usporedbe govoreći: "Svaki app će biti socijalni."

Ali on je napraviti jednu primjedbu, koja je tvrdila kako se stvarno osjeća o Google + i jedan od njezinih glavnih obilježja, krugovi. Zuckerberg nije spomenuo krugovi posebno ali je stanje:

Definicija skupina. . . svi unutar grupe zna tko je u skupini

To može činiti se očigledan, osim ako ste igrali s krugovima. Krugovi značajka je kako Google + obrađuje skupina, ali je nije potpuno intuitivno i problemi mogu nastati kada se različitim krugovima sudaraju Posrijedi je dizajniran za pustiti članovima postaviti različite skupine ljudi, ili krugova, dijeliti stvari sa.

No krugovi su jednosmjerni ili asimetrične. Svatko određuje svoje vlastite krugove i nitko ne zna čije krug su u. Tajni krugovi će biti više apt opis. Zuckerberg čini se da upućuje na to da oni zapravo nisu skupine jer umjesto svih u grupi znajući tko je u grupi, to je točno suprotno: nitko ne zna koje grupe su u.

Krugovi su toliko zbunjujuće da Ross Mayfield stvorio SlideShare ispod da objasni sve to. Facebook ima "simetrična dijeljenje" model u kojem su dvije osobe međusobno potvrđuju da su prijatelji, a onda možete početi dijeliti stuf jedni s drugima privatno ili javno. Twitter je "asimetrični slijediti" model u kojem ljudi Tweet se javno i svatko se može pratiti ono što se emitira, bez da se osoba nužno slijedeće natrag. To je jednosmjerna.

Google +, međutim, "asimetrični dijeljenje" model u kojem možete dijeliti jednosmjerni s ljudima, ali oni ne moraju dijeliti natrag. To je vrsta kao što su Krug povjerenja u Upoznajte Fockers (gledati video isječak u trećem slajdu), samo ne sasvim kao smiješno.


Nema komentara:

Objavi komentar