subota, 1. listopada 2011.

Više detalja o MIT "Umjetna Leaf" (i video)

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/jplACvR0VxU/:
20110929082446-1

Natrag u ožujku smo čuli proboj iz MIT-a: "umjetni list" koja proizvodi čisti kisik i vodik, pogon isključivo suncu. Tehnologija je opisana u jučer izdanju znanosti, i tim je objavio video prikazuje jedan od uređaja u akciji.

Kažem uređaj, ali to je zapravo više od materijala. Nema pokretnih dijelova i nema postavljen oblik ili veličinu. List je poluvodički silicij, premazan s jedne strane s posebnim kobalt katalizator, otkrio projekta Daniel ceria u 2008, i na druge s nikal-molibden-cink legura. Sunčeva svjetlost stvara struja u silicij, a katalizator uzrokuje molekula vode podijeljena u plinovito H 2 i O 2, koje se uzdižu off u mjehurića sa suprotne strane lista.

Pogledajte video. To nije posebno uzbudljivo, ali to vam daje ideju o tome što vrste stopa pretvorbe govorimo o:

Plinova može biti izoliran i pohranjen u gorive ćelije, koji bi mogao osigurati moć kasnije i proizvesti čiste vode kao ispušni.

Ceria i nekoliko drugih istraživača formirana tvrtka, ned Catalytix , samostalno istraživanje, primjenjuju, a na tržištu umjetnim lišće, a prošle godine podigao 9,5 milijuna dolara iz Tata i drugih investitora.

List kao oblik faktor je lako pokazati po mjeri čovjeka, ali nema razloga "ostavlja" ne može biti mikroskopske ili ogroman. Različitih načina uporabe zahtijevaju mnogo istraživanja i ispitivanja, međutim, što je vjerojatno ono što ned Catalytix radi na u sadašnjosti. To je i figuring out učiniti s dodatnih protoni proces generira. Oni predviđaju banke tih stvari napajanje kuće i zajednica i skladištenje viška u spremnicima za prodaju ili hitnim slučajevima.

Postoji više informacija na MIT-vijesti , a ako ste znanstveno istomišljenika (i pretplatiti na časopise), razne radove navedene na Sun Catalytix je tech stranicu .

[Slika kredit: Dominika Reuter]



Nema komentara:

Objavi komentar