subota, 1. listopada 2011.

Kupnja Yahoo je no-brainer za Alibi

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/CT_ZpsoWn_A/:
Screen Shot 2011-09-30 at 6.29.53 PM

Danas u Kini 2,0 konferenciji na Stanford, Alibi grupe je Jack Ma odgovorio na pitanje istaknuo Yahoo o kupnji sa: "Mi smo vrlo zainteresirani za Yahoo. Naša grupa Alibi je važno da Yahoo i Yahoo je važno za nas ... Sve ozbiljnih kupaca zainteresiranih za Yahoo razgovarali za nas. "

Oni "ozbiljnim kupcima" najvjerojatnije su Alibi Grupa investitora srebrnom jezeru Partneri, Microsoft i Andreesen Horowitz, koji su svi navodno posegnula za Yahoo odbora.

Je Ma interes dovoljno da iskra potrošača i dioničara interes za Yahoo? "Bilo koji i svi interesa [je] dobrodošla," jedan dioničar mi je rekao, "ali Ma je ​​pravi pameti."

Na površini Ma sigurno vrsta CEO da Yahoo treba post-Bartz, diplomatskim, lukav, i čovjek (relativno) malo riječi. Ali bi se baviti smisla financijski?

Alibi Grupe nedavne financiranje iz srebrnom jezeru to vrijednosti na 32 milijarde dolara, dok je Yahoo je na 16 milijarde tržišnoj kapitalizaciji. Sa Yahoo 40% udjela u Alibi Grupe u vrijednosti od 12,8 milijarde dolara, čini se kao 80% vrijednosti tvrtke temelji se na azijske imovine. Ma je očito jasno da on želi otkupiti Yahoo udjela u svojoj tvrtki, i sada on može za jeftino podrum 3 milijarde dolara premium sa stotinama milijuna američkih korisnika bačen u za dobru mjeru.

Je li ostatak Yahoo vrijedan tri milijarde dolara? Vjerojatno. Plus Ma ima dodatni poticaj za kupnju Yahooa, jer uzimajući sve te dionice vratiti ga oslobađa njegove najveće albatros dioničar. To je ne brainer za Alibi.

Biste Yahoo odbor ponudu Ma? To ostaje da se vidi, kao što je odnos između dvije tvrtke je notorno zategnut, u posljednje vrijeme pati zbog optužbe nepoštenih igrati na dijelu Yahoo kada Ma prenijeti vlasništvo nad Alipay u zasebnu tvrtku.

Raspoloženje među bivšim zaposlenicima Yahoo sam razgovarao čini se da je Yahoo je tako disfunkcionalna da oni ne mogu vidjeti ništa kao što je ovo događa. I onda tu je sramota, opća ideja je prodati nekome ste ponosni kao što su Google i Microsoft, a ne netko koristi za vlastite. Kulturne stane između kineskih i američkih tvrtki je također prilično nespretan, kao Sarah Lacy je dokumentirana sveobuhvatno.

Unatoč tome, mnogi dioničari baš su u nadi za pristojne cijene za izlaz iz svoje dugo je bio na položajima, i Ma možda tvrtke jedina nada za opstanak netaknut, kao što je on zainteresiran za Yahoo u cijelosti . To je iznenađujuće: Yahoo je vrsta tvrtka koja Richarda Gerea u Zgodnoj ženi će kupiti, a zatim razbiti - pojedinih komada su više vrijedne od pukog zbroja dijelova.

Related: Traženje da YHOO ticker na Yahoo Finance je samo depresivno.

Slika: Mick Orlosky


Nema komentara:

Objavi komentar