subota, 10. rujna 2011.

Sudac pravila u korist zaposlenika ispalio preko Facebooka post, narudžbe ih natrag na posao

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/09/10/judge-rules-in-favor-of-employees-fired-over-facebook-post-orde/:
Nacionalni radnim odnosima odbor je iznio svoje mišljenje o ulozi društvenog umrežavanja u uredu, utvrđeno da zaposlenici ne mogu dobiti otkaz za ono što post na Facebooku - tako dugo dok koristite platformu za razgovor o poboljšanju svoje radno mjesto. NLRB vladajuća, priopćio je u srijedu, proizlazi iz incidenta prošle godine, kada je zaposlenik u hispanics Sjedinjenim u Buffalu neprofitne organizacije otišao na Facebook da se žali co-radnik koji ju je optužio za olabavljenje off u uredu. Ostale kolege uskoro zvučale u na žene zid post s pobio vulgarnost-laced komentare, prije nego ciljano zaposlenika primijetio konac i prijavio nadzorniku. Navodeći agencije nulte tolerancije politike na cyber zlostavljanja, šef otpustio pet radnika koji su sudjelovali u on-line diskusije - uključujući i onaj koji je otišao na podnijeti tužbu NLRB. Prošlog tjedna, upravno pravo sudac Arthur Amchan napokon donio presudu u predmetu, utvrđeno da zaposlenici zadržavaju pravo da razgovaraju o "njihove uvjete i uvjete zapošljavanja," kao što je navedeno pod nacionalnog rada odnosima. Budući da ovaj thread Facebook uključen rasprave o "obavljanju posla i broja zaposlenih", Amchan naredio hispanics United na ponovno zaposlenika. Odluka je prvi put da upravni sudac je donio odluku o Facebooku se odnose na radnom mjestu slučaju, iako NLRB kaže da je dobio "veći broj optužbi u vezi s društvenim medijima u posljednjih godinu dana" - tako da vjerojatno neće biti zadnji. Možete pročitati odbora izjavu u cijelosti, nakon pauze.

Nastaviti čitanje Sudac pravila u korist zaposlenika ispalio preko Facebooka post, narudžbe ih natrag na posao

Sudac pravila u korist zaposlenika ispalio preko Facebooka post, narudžbe ih vrate na posao prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 10. rujna 2011 08:11:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Forbes , CNET | | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar