subota, 10. rujna 2011.

AT & T odgovara na tužbu DOJ: T-Mobile posao blagodat za potrošače

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/24RNPfzU6Y8/att-files-predictable-response-to-t-mobile-merger-lawsuit.ars:

Kao što je obećao, AT & T-u suradnji s T-Mobile i Deutsche Telekom-podiglo odgovor na prošlotjednoj tužba blokira njegove predloženo spajanje s T-Mobile. Ministarstvo pravosuđa je iznijela svoj zabrinutost zbog smanjene konkurencije, ali AT & T "energično natjecanja" one pretpostavke, tvrdeći pripajanja je u stvari "dobro za potrošače."

AT & T je najavio da planira steći T-Mobile od svojih njemačkih roditelja Deutsche Telekom za 39 milijarde dolara u ožujku. Ne čudi stoga da se bave privukao pozornost od Senata antitrust odbora, sa senatorom Al Franken (D-MN) poziva Deal " unfixable . " AT & T suprotstavlja, tvrdeći T-Mobile nije bio značajan natjecatelj i nije imao izuzetan portfolio napredne bežične uređaje. Spajanje bi učinkovito poboljšati AT & T mreže, bez uklanjanja konkurencije s tržišta, tvrtka, rekao je.

Bilo je puno skepticizma AT & T-a argumente, uključujući dio DOJ. Prošlog tjedna, to podnijela tužbu za blokiranje spajanja, navodeći kršenje antitrustovskih zakona. "AT & T-a ukidanje T-Mobilea kao samostalna, jeftin suparnik će ukloniti značajnu konkurentnu snagu na tržištu", rekao je DOJ u tužbi.

AT & T se suprotstavlja tom gledištu, sugerirajući da DOJ nema dokaza da je to istina. U stvari, tvrtka je formalno odgovor tvrdi, posao je zapravo blagodat za potrošače.

"Novi mreža će biti više od pukog zbroja svojih dijelova: kao rezultat inženjering učinkovitosti omogućen transakcije, kombinirani kapacitet nove tvrtke će biti znatno veća nego što te dvije tvrtke mogle raditi odvojeno," prema odgovoru podnio je u petak u federalnom sudu. "To znači da povećanje proizvodnje, veću kvalitetu usluga, manje pao pozive, a niže cijene za potrošače nego bez spajanja. Umjesto znatno smanjenje tržišnog natjecanja, u kombinaciji tvrtka će uvesti više intenzivnog tržišnog natjecanja na već pulsira konkurentne na tržištu."

AT & T i DOJ imat će svoj prvi susret sudnici sljedeći mjesec u Washingtonu, DC.

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar