subota, 10. rujna 2011.

Car Rental Marketplace Getaround dobiva oko 3,4 milijuna dolara

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/_M_aUFLFSeo/:
Screen Shot 2011-09-09 at 5.25.03 PM

Najam automobila zajednice Getaround raspisuje 3,4 milijuna dolara sjeme krug danas, uz sudjelovanje Netflix osnivač Marc Randolph , Powerset osnivač Barney Pell , WordPress " Matt Mullenweg , Redpoint Ventures , general katalizator , Michael Arrington je Crunchfund i drugi.

Suosnivač Sam Zaid mi govori da investitor zamah za Getaround, koji je u istom ravnopravnih carsharing prostor kao relej vožnje , pokupila "poput gangbusters" nakon njegova debitantskog i eventualno pobijediti na TechCrunch poremetiti New Yorku. Sjeme krug zavrsilo se masovno pretjerana, podizanje gotovo 3x više od početne namjere.

Zaid mi govori da od svog lansiranja svibnja , usluga donijela je na "desetaka tisuća" korisnika, te da vlasnik automobila prijave su premašila 5.000 zemlje. Prema Zaid, vrh Getaround vlasnici automobila su sada zaradio između $ 6.000 do $ 10.000 godišnje, a neke su čak i pokrivaju njihov automobil plaćanje putem iznajmljivanja svoje automobile. Prosječni prihod po automobilu u Bay Area je 340 dolara mjesečno.

Tvrtka je također nedavno moderniji svoje iPhone app, što posebno omogućava iznajmljivača i za rezervu i pristupiti svojim Getaround automobila.

Getaround je trenutno dostupan u South Bay, East Bay i San Francisca, i Zaid mi kaže da razmatra Seattle i Portland kao kandidata za moguće proširenje. Besplatna usluga monetizes uzimajući 40% transakciju naknada, koja uključuje pomoć na cesti, osiguranje i potporu.

Zaid kaže da je osnovna prednost pokretanja Getaround na TechCrunch poremetiti New Yorku bio je da na konferenciji potvrdio i stavljanje u pogon i na tržištu, "To je stvarno donio puno kredibilitet i Getaround i ravnopravnih tržištu automobila dijele u cjelini. Budući da je vrlo novi na tržištu, to je od ogromne vrijednosti. "

Napomena: Kao što je već navedeno, TechCrunch osnivač Michael Arrington ulaže u Getaround putem Crunchfund. Možete pročitati više o njegovim politika ulaganja ovdje .


Nema komentara:

Objavi komentar