nedjelja, 11. rujna 2011.

Gdje ste bili # OnSept11?

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/eOsoupvx1TM/:
WTC Sept11

11. rujna je naše generacije JFK atentata: svi pamti, gdje su na taj dan traumatskog. Bilo da ste bili u blizini napada u New Yorku, Washingtonu i Pennsylvaniji ili gledate u horor iz daleko, to je dan koji je promijenio naše zemlje i mnoge naše živote. Danas će biti ispunjen sa spomen usluga i stalna TV prijenosima, ali neke od najdirljivijih sjećanja već događa na Twitter gdje su ljudi dijele, gdje su i što su činili.

Jeff Jarvis , koji je bio u blizini World Trade Center taj dan, danas je tweeting svoje živo sjećanje na ono što je kao da se na Ground Zero (nažalost, njegov Twitter račun dobili stopa ograničenom kratko jer je on bio tweeting toliko, ali sada je obnovljena). NPR-a Andy Carvin je prikupljanje mnoge Tweets te ih reemitiranja putem # OnSept11 hashtag (on ih u prikupljanje Storify ovdje ).

Svatko ima memorijske o tome gdje su i kako osjeća. Živio sam u San Franciscu u to vrijeme, i probudio vijesti. To je odmah nakon prvog zrakoplov udario World Trade Center i nitko nije znao što se događa. Okrenuo sam se na TV-u i zove moja djevojka u New Yorku (koji je sada moja žena). Ona je na Petoj aveniji gledajući dim billowing iz jedne od kula. Onda drugi pogodak zrakoplov, pozivi ne bi proći kroz više, i zemlje došlo do piskav zaustaviti. Barem za nekoliko dana. Zrakoplovi su bili utemeljeni i nitko ne će ići kod visokih zgrada bilo gdje. Gdje ste bili # OnSept11?


Jeff Jarvis
Vidio sam ljude koristeći sve, čak i Snapple ledeni čaj, da opere prašinu sebe. # 911

Nema komentara:

Objavi komentar