četvrtak, 30. lipnja 2011.

Politika spor vodi Google android app onemogućiti prodaje u Tajvanu

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/nXANllh2Ltg/policy-dispute-leads-google-to-disable-android-app-sales-in-taiwan.ars:

Zakon o zaštiti potrošača u Tajvanu zahtijeva Internet softver trgovaca ponuditi potencijalnim kupcima tjedan-dugo besplatnu probnu verziju bilo koje aplikacije koja se može kupiti putem download. Prema navodima Vlade Tajvan, Apple App Store i Google Android Market i pao zamjeriti politike.

Apple je odgovorio na vlade upozorenju smješteni zahtjev za sedam dana probnog razdoblja za iOS korisnika u Tajvan, ali Google nije želio napraviti potrebne promjene. Tajvan je novčanom kaznom pretraživanje diva oko 35.000 dolara jer nije u skladu sa zakonom. U odgovoru na novčanu kaznu, Google je onemogućen funkcionalnost aplikacije za Android kupnju korisnike koji žive u Tajvanu.

Složen i vrlo različite naravi zakona koji reguliraju poslovanje širom svijeta predstavljaju ozbiljan izazov za globalne softvera. Poteškoća navigacije iu skladu s regionalnim zakonskih obveza je jedan od razloga zašto Google Android Market nije potpuno podržan još u svakoj zemlji.

Google koristi za ponuditi 24-satni povrat politike za Android Market, ali kontroverzno pao rok povrata vremena za samo 15 minuta prošle godine. Odluka je donesena uz druge promjene na Android Market koji su bili namijenjeni da zadovolji zahtjeve trećih strana Android aplikacija razvoj zajednice. Broj aplikacija programerima zabrinjava potencijal zloupotrebe 24-satni povratak razdoblje i tražio da ga se smanjiti ili ukinuti.

Nije još jasno kako Google će nastaviti u rješavanju ovog spora preko Tajvana obvezno sedam dana probnog razdoblja, ali čini se kao potez zatvoriti Android Market kupi za se zemlja ne će biti konačna riječ. Google navodno šalje izaslanstvo na Tajvanu daljnje rasprave s vladom u Taipei.

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar