četvrtak, 30. lipnja 2011.

Microsoft: Europska podaci oblak ne može biti imun na Patriot Act

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/06/30/microsoft-european-cloud-data-may-not-be-immune-to-the-patriot/:
Ako ste mislili da bi mogao izbjeći američke obavještajne pomicanjem u Europu i čuvanje svoje prljave male tajne u Microsoft oblak usluge , pretpostavljam opet. Tijekom ovog tjedna pokretanje Ureda 365 , Gordon Frazer, direktor tvrtke Microsoft UK, priznao je prvi put da je oblak podatke pohranjene na europskim podatkovnih centara i dalje se može predati američkim dužnosnicima, kao što je navedeno od strane SAD-a zakonom. Na pitanje da li Microsoft može jamčiti da u EU-pohranjenih podataka nikada ne će ostaviti kontinent (čak i ako zahtjev prema Patriot Act), Frazer je odgovorio: "Microsoft ne može pružiti one jamstva Niti može bilo koje druge tvrtke.." Budući da tvrtke sjedište u SAD-u, to je dužan pridržavati se američki zakoni, što znači da bilo koji od podataka pohranjenih na poslužiteljima su fer igra za vlasti da iskoriste i pregledati. Frazer je inzistirao da se ciljani korisnici "će biti obaviješteni kad god je to moguće", ali je tvrdio da ni Microsoft ni bilo koja druga američka tvrtka može jamčiti napredne obavijesti. Bottom line: ti si bolji od onih skriva zlog datoteke starinski način - u offshore sef.

Microsoft: Europska oblak podaci ne mogu biti imuni na Patriot Act prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 30. lipnja 2011 13:05:00 EST. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor ZDNet | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar