srijeda, 25. svibnja 2011.

Apple priznaje Mac Defender malware, obećanja softvera

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/J2JsBmOY61g/apple-acknowledges-mac-defender-malware-promises-software-update.ars:

Apple je odlučio javno priznati Defender malware Mac koji izgleda kao da se puzanje na Mac računalima korisnika. Tvrtka posted online podršku dokumentu utorak navečer da obrise kako prepoznati i riješiti programa, koji pokušava da prevari korisnike u predaju svoje podatke o kreditnoj kartici. Tvrtka je također obećao da će problem uskoro softvera koji će posebno iščeprkati i ukloniti Defender Mac i njegove varijante.

"Nedavne phishing muljaža je ciljani Mac korisnici ih preusmjeravanjem iz legitimne web stranice da lažne web stranice koje im govore da je njihov računalo zaraženo virusom," Apple je napisao u svojoj podršku dokumentu. "U narednim danima, Apple će dostaviti Mac OS X softvera koji će automatski pronaći i ukloniti Defender Mac malware i njegove poznate varijante. Update će također pomoći u zaštiti korisnika pružajući eksplicitno upozorenje ako žele preuzeti ovaj malware."

Puno dobrodošlice priznanje od jabuka dolazi manje od tjedan dana nakon što je došao da stvarni korisnici su počeli da vide ovaj malware u divljini malo češće nego inače. Kad smo istražiti problem , rekli su nam nekoliko Apple Store Geniuses da Oni su također vidjeli šiljak jedan Genius u velikom Apple Store je rekao da je vidio malware izvješća u njegov dućan ići od oko 0,2 do 5,8 posto, na posto u nekoliko tjedana, s velikom većinom onih koji su Mac Defender ili njegove varijante , često poznat kao Mac sigurnosti ili Mac zaštitnik. (Manji, third-party podrške ljudi nešto su bili podijeljeni o tome da li je došlo do neočekivane malware izvješćima.)

U to vrijeme, jedan od kontroverznih aspekata Apple je reakcija bila je da ga nije bilo, Apple je uputio svoje osoblje AppleCare i malo ni priznati Mac branitelj postojanja, a ne da ga uklonite s korisnicima zaraženih računala.

Sada, međutim, tvrtka je očito imao promjenu srca. U podršku doc, Apple kaže da smeće app odmah ako niste ga instalirali još, ali ako imate, postoji niz koraka kako bi dobili osloboditi od njega. I, naravno, tu je i lijeni put: ako imate Mac Defender instaliran, ali nisu dale da podatke o kreditnoj kartici, ali, možete samo čekati za Apple da izda svoj softver ažurirati i to automatski uklonjena. Ili, možete koristiti Defender uklanjanje alat za Mac iz Icrontic.

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar