četvrtak, 14. travnja 2011.

NASA animacija prikazuje Znatiželja je meko slijetanje na Mars, ljubaznošću 'nebo dizalica' (video)

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/04/13/nasa-animation-depicts-curiositys-soft-landing-on-mars-courtes/:

Slanje rover na dalekoj planeti nije mali podvig, tako da smo mogli i napraviti slijetanje još spektakularno, zar ne? To je upravo ono što NASA ima u vidu za svoje Znatiželja Mars rover, iako više iz praktičnih razloga. Porinuće u krajem 2011 i očekuje se da će sletjeti na Mars u kolovozu 2012, ovaj mobilni laboratorij će vidjeti jedinstveni spust nakon ulaska u Marsovoj atmosferi: tu će biti uobičajeno odvajanje od heatshield i backshell, ali na oko 380 sekunde u ulaz, rover će biti nježno spušta prema dolje po žicu iz "neba dizalicom", za razliku od uzimajući skok vjere. Nakon slijetanja je kompletan, lebdeći dizalica nebo onda će se odvojiti od rovera i odletjeti za dramatičan raspolaganju - neka je samo se nadam da neće pogoditi sada spava Duha . Uvjerite se sami u videu iznad.

NASA animacija prikazuje Znatiželja je meko slijetanje na Mars, ljubaznošću 'nebo dizalica' (video) prvobitno pojavio na Engadget o srijeda, 13 travanj 2011 20:21:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Space | izvor NASA | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar