utorak, 8. ožujka 2011.

Optička pinceta manipulirati mikroskopskih objekata pomoću ipad, sirovo brainpower (video)

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/03/08/optical-tweezers-manipulate-microscopic-objects-using-an-ipad-r/:
Ok, pa možda cijela stvar je brainpower daleka drugi ipad sama, ali ipak - biti raketni znanstvenik vjerojatno ne boli kada se manipulira mikroskopski objekti preko multitouch zaslona. To je vrsta postava da studenti i boffins podjednako su idući u Engleskoj sveučilišta u Bristolu, gdje iTweezers se koriste za kontrolu maleni štap oko 300 nanometara širok, između ostalog. U osnovi, ipad je u mogućnosti prikazati ono što je pod mikroskop putem bežični zaslon prijenos, a zatim dodirne točke se pretvaraju u laser pokreti koji se koriste za rukovanje predmetima koji su daleko manji od onih vidljivih čestica clogging gore lijevo uho upravo sada. Sve u svemu, korisnik može odabrati do 11 različitih objekata, te u teoriji, ipad mogao omogućiti znanstvenicima da to učinite na daljinu. Hej, mi smo sve o novim i poboljšanim načinima na daljinu . Vid je ispod, kiddos.

Nastaviti čitanje "optičke pincete" manipulirati mikroskopskih objekata pomoću ipad, sirovo brainpower (video)

Optička pinceta manipulirati mikroskopskih objekata pomoću ipad, sirovo brainpower (video) prvobitno pojavio na Engadget dana uto, 8. ožujka 2011 06:28:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Časopis Optika [PDF] | Email ovu | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar