srijeda, 23. veljače 2011.

Sencha Labs releases open source okvir za razvoj WebGL

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/k-MmYJvRmNo/sencha-labs-releases-open-source-framework-for-webgl-development.ars:

Sencha Labs je najavio dostupnost novog open source okvir za razvoj WebGL. Okvir, koji se zove PhiloGL, što ga čini lakšim za programere da usvoje WebGL i integrirati funkcionalnosti u Web aplikacijama. Okvir je distribuiran pod dopustivo MIT licencom.

WebGL je u nastajanju standard koji omogućava programerima neprimjetno integrirati 3D sadržaja na web-stranicama. To je bio dizajniran za otkriti niske razine OpenGL ES 2,0 API kroz JavaScript obveze koje djeluju na element HTML platna. Standard pruža ogromnu količinu fleksibilnost i omogućuje web programerima da kreiraju doslovce sve što se može izraziti s 3D grafikom. The downside je da je nedostatak apstrakcije znatno povećava složenost izgradnje 3D-enabled web aplikacija.

Kada WebGL standard je osmislio, Mozilla i drugi zagovornici tvrde da tehnička složenost bi ameliorated za third-party-okviri programeri mogu graditi i dijeliti svoje zadatke specifične apstrakcije slojeva knjižnice da zamotate niske razine API-ja. Jedan od prvih primjera bio platna 3D JavaScript Library (C3DL), okvir koji je izvorno kreirana od strane Mozilla developer i trenutno održava momčad u Seneca College.

Sencha je PhiloGL je jedna od prvih nezavisnih knjižnica za WebGL razvoj. On nudi visoku razinu značajke koje su korisne za gradnju u stvarnom svijetu WebGL aplikacije. Sencha stvorio nekoliko demo snimke za ilustraciju okvir prikladnost za kreiranje interaktivnih 3D vizualizacije, kao što je ovaj 3D prikaz globalne promjene temperature .

Okvir je dostupan za preuzimanje s web stranice projekta ili GitHub-domaćin kod repozitorija . Kompletna API dokumentaciju se također mogu naći online.

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar