srijeda, 23. veljače 2011.

iTunes može nadograditi na 24-bitni datoteke, ali zašto gnjaviti?

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/cU60OBFLwRQ/itunes-may-upgrade-to-24-bit-files-but-why-bother.ars:

U dobi od visoko komprimiranih glazbenih datoteka igra na iPod, pa čak i niže kvalitete Pandora potoci igrati na iPhone, neki umjetnici, glazbenih producenata, a drugi u glazbenoj industriji su naizgled guranje za iTunes i druge digitalne preuzimanje usluga usvojiti više-vjernosti 24 -bitne datoteke . No, dok je mala niša od audiofila može cijeniti potez, čini se malo vjerojatno da potrebne korjenite promjene u hardver i softver će se dogoditi kako bi podržao takav potez, niti vidimo potrošača hrle u 24-bitne datoteke kako bi se ekonomski održiv.

Prema glazbene industrije rukovoditelji govori CNN-a, izdavačke kuće su navodno u razgovorima s Apple početi nudeći 24-bitnom glazbenih datoteka. Većina današnjih digitalne glazbe je kodirana pomoću 16 bitova po uzorku se po stopi od 44.1Khz, uključujući i audio CD, MP3 i AAC datoteke koje koristi iTunes. Međutim, master snimke (ili digitalni remasters od analognih traka) imaju tendenciju da se može učiniti pomoću 24 bita po uzorku po stopi od 96 kHz, koji nudi širi raspon dinamike s glatkim valnom obliku. Ovaj širi dinamički raspon može snimiti suptilne slušni nijanse koje mogu biti izgubljene u pretvorbu na 16-bitni format za audio CD-a.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar