srijeda, 23. veljače 2011.

Feds privlačan naloga prisluškivanja sud poraz

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/NjhgOjip92Q/feds-appealing-warrantless-wiretapping-court-defeat.ars:

Obamina administracija je atraktivan, prvi i vjerojatno jedini tužba rezultira rješenjem protiv tajne Agencije za nacionalnu sigurnost bez naloga nadzorni program usvojen nakon terorističkih napada 2001.

San Francisco savezni sudac u prosincu dobio 20.400 $ svaki na dva američka odvjetnika ilegalno prisluškivala od administracije Georgea W. Busha, a odobrava njihovu je savjetu 2,5 milijuna dolara za troškove parnicni postupak slučaj za više od četiri godine.

Iako je US District Sudac Vaughn Walker je to nazvao "nezakonitim nadzora", rekao je sudac otišao soft na vlasti, jer vlast, kako je rekao, vjeruje da su zaštiti zemlje, u razdoblju nakon najgoreg terorističkog napada na američkom tlu.

Walker ne proglasi uprave tzv terorističkim Surveillance Program neustavan, te je odbio izdati kaznene štete kazniti vlade za prisluškivanje u zemlji bez naloga. Umjesto toga, sudac dodjeljuje dvije špijunirao-upon odvjetnici za sada-mrtav Al-Haramain Islamska Fondacija ljubavi 100 dolara dnevno za svaki od 204 dana njihove telefonske pozive su prisluškivali početkom veljače 2004, iznos koji su tražili. Osim toga, oni su zatražili oko 200.000 dolara svaki u kaznenu štetu, a isti iznos će se dodjeljivati u ljubavi-sve što je odbijen.

Vlada je podnio ono što je poznato kao obavijest o žalbi (PDF) s suca suda u petak navečer. Vlada je oko tri mjeseca da podnesu svoje otvaranja kratak sa San Francisco-based 9. US Circuit Apelacioni sud.

"To je kada ćemo znati za siguran što su izazovne," Jon Eisenberg, savjetnik za al-Haramain odvjetnika, rekao je u telefonskom razgovoru u utorak.

Pod Busha terorističkim Surveillance Program, koji je New York Times objavljeni u prosincu 2005, NSA je bila na prisluškivanje Amerikanaca 'telefonskih poziva bez naloga ako vlada vjeruje osoba na druga linija je bila u inozemstvu, a povezane s terorizmom. Kongres, uz glas predsjednika Baracka Obame, koji je bio američki senator iz Illinoisa u vrijeme naknadno kao ovlašteni bez naloga špijuniranja u ljeto 2008.

Kao dio tog programa, NSA je bila u 2004 presretanje telefonskih komunikacija Al-Haramain pravnici Wendell Belew i Asima Ghafoor, koji je radio za Oregon granu ljubavi. Tužitelji su naučili od prisluškivanje nakon što je vlada pogrešno poslao ih zapisa.

I Bush i Obama uprave proglasila one zapise državne tajne, pa su dokumenti uklonjeni iz slučaja. Walker dopušteno slučaju nastaviti, na temelju drugih dokaza prisluškivanja.

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar