četvrtak, 27. listopada 2011.

Dell, Canonical prodati Ubuntu računala na prodajnim mjestima u Kini

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/3fjHmI6m7mY/dell-canonical-to-sell-ubuntu-pcs-at-retail-locations-in-china.ars:

Canonical i Dell se udružili za prodaju računala s predinstaliranim Ubuntu u trgovinama u Kini. Program, koji bi mogao pomoći u poboljšanju mainstream vidljivost Linux-temeljen operativni sustav će span 220 maloprodajnih mjesta.

Prema priopćenju koje Canonical objavio je jutros na službenom blogu, proizvodi će biti postavljen s marketinškim materijalima koji naglašavaju vrline Ubuntu platforme. Trgovina na malo osoblje će također biti osposobljeni objasniti proizvoda za potrošače.

Dell u početku počeo nude proizvode sa predinstaliranim Ubuntu na opće potrošača u 2007 nakon što je vidio značajan zahtjev na IdeaStorm stranicama. Kao što smo ukazali na vrijeme, IdeaStorm upvotes su iz zagovornici platforme, a ne potrošače koji istinski željeli kupiti Dell računala s predinstaliranim Linuxom. Mi smo tvrdili da će biti više osjetljiv za Dell jednostavno ukazati na to koji su hardverske konfiguracije Linux kompatibilan, a od pružanja predinstalacije.

Bilo je nekoliko incidenata gdje potrošači koji su bili zbunjeni Ubuntu mogućnost završio s proizvodom koji nisu htjeli ili ne razumiju, ponekad s bizarnim rezultatima . Dell ne čini se da nudi Ubuntu na redovnoj potrošača modele iz SAD-a web stranice. Posjet dell.com / ubuntu prikazuje poruku o pogrešci: "Nema konfiguracije vrijede za odabrane filtera."

Canonical je također ranije eksperimentirao sa malo plasman medij instalacije. Boxed primjeraka Ubuntu su se prodavale po Best Buy u 2008 za $ 19.99. Nije jasno da li taj trud imao smisla utjecaj na Ubuntu usvajanje, ali se čini malo vjerojatno.

Kina općenito se smatra da je više prijateljski za Linux na radnoj površini. Raznim državnim agencijama u zemlji su usvojile otvoreni sustav source operativni kao dio napora kako bi se uklonili piratstva u IT vlasti. Mnoge države implementacije u Kini navodno koriste domaće Red Flag Linux, međutim, umjesto stranog okus operativnog sustava.

Kao što smo izvijestili u našem nedavnom pregledu Ubuntu 11,10, operacijski sustav je sazrijevanje i ima mnogo za ponuditi potrošačima, ali i još uvijek pati od nekih tehničkih nedostataka u ključnim područjima kao što su hardverske podrške. Dell vjerojatno će biti krojenje hardvera i softvera za ponuditi najbolje moguće iskustvo, ali to još uvijek nije jasno hoće li se svidjeti redovito krajnjim korisnicima.

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar