četvrtak, 27. listopada 2011.

Asteroid preleta otkriva tijelo preostalo od rođenja Sunčevog sustava

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/Qub-yk5f3e4/asteroid-flyby-reveals-a-body-left-over-from-birth-of-the-solar-system.ars:

Mnogi od asteroida u našem solarnom sustavu uglavnom hrpe ruševina, razdiru sudari i samo slabo izdvajali natrag zajedno gravitacijom. No, veći asteroida, one i do 100 km, općenito će preživjeti najviše sudara s manjim objektima netaknut. Kao rezultat toga, ona je sugerirao da ove veće asteroida će uglavnom su nepromijenjena od osnutka Sunčevog sustava. Kao takve, mogu nam dati sliku ranog Sunčevog sustava uvjeta u vrijeme prvog planetesimals zgusnuta, i prije nego što su spojili stjenovite unutarnje planete.

U srpnju 2010, ESA- Rosetta misija obavlja bliski prelet velikog asteroida 21 Lutetia. Za godinu dana nakon toga, to je bio najveći asteroid smo posjetili (NASA-ine misije Dawn jer je otišao u orbitu oko 4 Vesta. Rosetta poslali kući fantastične slike u to vrijeme, i sada, više od godinu dana kasnije, znanstvena analiza je završena . Tri radovi na Lutetia bit će objavljeni u današnjem izdanju časopisa Science.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar