subota, 8. listopada 2011.

Moraš priznati da je dobivanje bolje

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/FhUxYQUL95w/:
gets-better

"Mrzim gotovo sav softver. To je nepotrebno i komplicirano gotovo svaki sloj ... ne razumijem kako jebeno cijela stvar je, " rants Ryan Dahla, mnogo-(i to s pravom-) hvaljen stvoritelj Node.js . "To stvarno, uistinu, sve je sranje. I to je tako mnogo gore nego bilo tko shvaća ", slaže se Zack Morris, koji ide na dodavanje, "industrija se podlogom u kutu i ne može ni vidjeti da je put naprijed zahtijeva razmišljanje izvan okvira."

Investitori i upravitelji ne mogu to shvatiti, ali kodera koji rade svoj posao u kolektivnom stanju ljutiti previranja. Pritužbe o stanju modernog programskog inženjerstva množite posvuda sam izgled. ološ , stanje-of-the-art projekt menadžment metodologije, je pod napadom: "Ja se samo nadati da kad ološ ide dolje ne uzeti cijelu Agile pokreta s njim ", kaže Robert Martin, jadikovanje o elitizmu i porast značenja "ološ Master" certifikate. Pawel Brodzinski omalovažava softver certifikate iz drugog kuta: "Čini se certifikacije procjenjuje ljude neovisno i objektivno. Nažalost, to je također prilično mnogo beskoristan. "

Čak i test-driven development - pojam koji razvojni tim automatizirani testovi su čak i važniji od stvarnog softvera pišu, i treba biti napisan prvi - se kritizira. Nakon što se ova vjera činilo gotovo nepovrediv (. Iako je u mom iskustvu većina industrije plaća samo usne usluga) Sada, međutim, Pieter Hintjens tvrdi , ". više test softver, što je još gore to će biti" Petar Sargeant slaže : " cijeli koncept Test-driven development je hokus, i obuhvaćajući kao filozofija, kriminalac. "

Nijedan od gore navedenih su u krivu. Morris je egzegeza na problematiku procesa IOS app razvoja na licu mjesta: ispod gladak izvana Apple Xcode okoliša i Objective-C jezik leže vrpoljenje Lovecraftian strahota iz 1980-ih kao što su preprocesor makronaredbe, šume zagonetan sastaviti / link zastave i staze, shema / projekta / ciljne zbunjenost, itd itd itd. Android razvoj je bolje na neki način, ali je preporučio Eclipse okruženje je ružan, a ponekad i nezgrapnih samo jedva razumljiv. Certifikati čini mi se (uz neke iznimke) uglavnom se crvene zastave koje upozoravaju: ". Ova osoba misli da samo učenje novog alata je značajan podvig koji zaslužuje priznanje" Test strategije moraju se prilagoditi za problem, a ne drugi način oko.

Ali ja sam udario po koliko bijes i frustracija citirano je tako out-of-sync sa svojim vlastitim iskustvom. Ive 'bio pisanje koda za novac za dvadeset godina, sa šest godina interregnumu 2003 - 2009, jer sam dobio knjigu posao i proveo to vrijeme pisanja romana s punim radnim vremenom. Kad sam je dobio natrag u programiranje prije dvije godine, bio sam udario po koliko bolje stvari je dobio. Ham rukom jezika kao što su Perl i C + + su velikim dijelom su zamijenjene

Nema komentara:

Objavi komentar