subota, 8. listopada 2011.

Kako Zerofootprint Koristi podataka za škole zeleniju

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/EaD_fsMY2PM/:
4475295872_b5d5d495f7

Bilješka urednika: Gost književnik Josip Puopolo je poduzetnik i start-up manijak, koji je blogove o raznim temama, uključujući zelene inicijative, tehnologije i marketinga.

Riječ "zelenih" je bacio oko puno kao univerzalnu termin za opisivanje održive ili ekološke projekte, poduzeća, energije, i još mnogo toga. Zelena gradnja i arhitekture, za jednu su proliferating diljem svijeta, ali kada je u pitanju mjerenje koliko "zelenih" zgrada je, na primjer, nalazimo da postoji više od nekoliko standarda koje bi se utvrdilo njegovu učinkovitost i održivost.

Unesite Toronto-based Zerofootprint : cleantech softver i usluge tvrtka, koja je konkurentna utjecati vrednovanje između vršnjaka kako bi se utvrdilo "zelene" faktor za bilo koju zgradu. Ron Dembo, osnivač Zerofootprint, tvrdi da, ako želite motivirati programere za poboljšanje učinkovitosti zgrade, ne može se jednostavno mjerilo protiv svih ostalih, jer svaka zajednica ima drugačiji klimu. Dakle, osnivač kaže da Zerofootprint ima za cilj da se usredotočite na vrednovanje zgrade od drugih objekata unutar zajednice kako bi se postigla maksimalna učinkovitost zajednice.

Zerofootprint koristi kartiranje i analitika motor povezati više potrošnji i korištenju točke podataka, kao što su potrošnja energije, troškove, emisije, itd., da onda parcele na interaktivnoj karti za jednostavno pregledavanje. Trenutno, tvrtka radi s više od 100 kupaca, koji uključuju osobe kao što su školski odbori i općine, te je utjecati na podatke u školski okruzi voziti promijeniti u školi po razini škole.

Praćenjem potrošnje energije na ovoj lokalnoj razini, Zerofootprint je brzo moći vidjeti koje škole koriste veće količine energije, a time i incurring veći trošak. Kroz nekih brzih analiza, to je u mogućnosti pratiti i vidjeti kako školski odbor može se plaćati $ 2500 po djetetu električne energije vs 800 dolara u drugu školu, na primjer.

Neke od tih razlika može se pratiti do dobi od zgrade, ali drugi ključna komponenta je ponašanje. Po dijeljenje ove informacije s ključnim dionicima (uključujući i studente, nastavnike, roditelje i administratorima), škola tada može raditi na smanjenju troškova energije. To je nada da će smanjenje troškova energije, školski okruzi mogu usredotočiti na korištenje tih sredstava prema obrazovanju, umjesto samo vođenje svjetla.

Prema Dembo, kroz povratne informacije u stvarnom vremenu sa svojim sustavom, Zerofootprint već mogao pomoći nekim školama postići 20 posto smanjenja energije. On također kaže da je bio zanimljivo vidjeti reakcije svih zainteresiranih za instalacije koje nisu ni uzeti korijen. Zerofootprint nedavno je rasporedila svoje rješenje s Halton katoličke Distrikta Školski odbor.

"Čak iu ranim fazama ove inicijative, nastavnici i ravnatelji su uzbuđeni o korištenju
Zerofootprint alat kako aktivirati učenike i potaknuti promjene ponašanja kada je u pitanju korištenje energije u našim školama. Naš odbor se raduje da koristite ovaj alat za praćenje emisija ugljičnog dioksida i nastojimo kontinuirano poboljšanje očuvanja energije ", kaže Erin Holko, održivost okoliša direktor Halton katoličke Distrikta Školski odbor.

Vrijeme će reći što bi krajnji rezultat će biti aktivno praćenje potrošnje energije, ali jasno je da su uzimajući trakcija od više razina dionika. Ključ će biti vidjeti kako to znači iu različitim regijama i kako vlada i privatnog sektora.

Što se tiče cijene, minimum za Zerofootprint instalacija je 25.000 dolara, koji se plaća za analitiku i nadzorne ploče koje pomažu pratiti napredak unutar organa

Nema komentara:

Objavi komentar