četvrtak, 22. rujna 2011.

Volonterski znanstvenici otkrili dva moguća planeta, reći NASA je propustio mjesto

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/09/22/volunteer-scientists-discover-two-possible-planets-tell-nasa-it/:
Dokazivanje to nije sve o obra-Mah-obrazovanje, grupa povremeni zvijezde gazers ima naišli na ono što dobro može biti par novih planeta. Nastavno na igrače 'uspjeh s kompliciranim medicinske zagonetke , vojska od 40.000 online volontera astronomije štreberi se prijavili za projekt Planet lovci pomoći mina kroz NASA podataka. Jedan od mogućih planeta otkrili su je otprilike dva i pol puta veličine Zemlje, dok je drugi nevjerojatnih osam puta veća od ove revolving lopta plave i zelene zovemo dom. Projekt koristi podatke iz NASA-Kepplerom teleskop, koji registrira promjene u svjetlini kao objekti prolaze ispred udaljenih zvijezda - postava koja je pomogla znanstvenici otkrili 1.235 potencijalnih stranih planeta u prva četiri mjeseca. Očito je, međutim, tehnologija nije savršen, što je gdje projekta muggle volontera (uz pomoć Oxford i University of Chicago istraživača) dolaze u. Bili su češljanje kroz NASA-inog čitanja i sada su filtriranje kroz sljedećih 90 dana Kepplerom opažanja.

[Slika kredit: NASA ]

Volonterski znanstvenici otkrili dva moguća planeta, reći NASA je propustio mjesto prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 22. rujna 2011 15:29:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar