ponedjeljak, 5. rujna 2011.

Video: četveronožnih životinja Robot PIGORASS skokova, Gallops sama po sebi

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/DRs1eVptvNs/:
pigorass

Mi smo pokriveni naš sajam udio od životinja robota iz Japana u posljednjih godina , ali PIGORASS, razvio Yasunori Yamada iz Sveučilišta u Tokiju sigurno ističe: Yamada je razvio četveronožnog robota koji mogu hodati, skakati, i (u način) galop, previše.

S obzirom da je Yamada je još uvijek majstor student, pa čak i napredne robote (kao što je Honda ASIMO , na primjer) su samo u mogućnosti da se presele u spor, sjeckanje pokreta, način PIGORASS radova je prilično impresivan.

Još jedna stvar vrijedi spomenuti da je PIGORASS kreće "autonomno" putem simulirani živčanog sustava, što znači da nije potrebno program koji akciju treba poduzeti u unaprijed. Umjesto toga, robot koristi skup pneumatskih umjetne mišiće (što je prikazano na crveno dolje), pasivni mišića (izvori, u plavom), senzore za tlak i potenciometara za sebe tjerati naprijed:

Ideja je da se ovdje "bolje razumjeti mehanizme kojima se temelji životinje lokomotornog vještine i kako ih primijeniti u robote" i "hvatanje značajki životinja mišićno-koštanog sustava, kako bi se ostvariti utjelovljenje živčanog sustava", kao što je Yamada et al. objasniti ovdje [PDF].

Možete gledati PIGORASS u akciji u videu ispod ugrađene:


Via Plastični Pals



Nema komentara:

Objavi komentar