ponedjeljak, 5. rujna 2011.

Novi program olakšava da se vaše računalo u razgovorni mitraljez

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/09/05/new-program-makes-it-easier-to-turn-your-computer-into-a-convers/:
Već smo vidjeli kako nespretno računala može biti kad oni pokušati govoriti poput ljudi, no znanstvenici iz Sjeverne Karoline države i Gruzija Tech sada razvili program koji bi mu lakše im pokazati kako se to radi. Njihov pristup je navedeno u nedavno objavljenom radu, omogućit će programerima da stvori generiranje prirodnoga jezika (NLG) sustava dva puta brže nego trenutno moguće. NLG tehnologija se koristi u široku lepezu aplikacija (uključujući i video igre i službu za korisnike centara), ali za proizvodnju ovi sustavi tradicionalno traži programere za ulazak ogromne količine podataka, vokabular i predloške - pravila koja računala koriste za razvoj koherentne rečenice. Vodeći autor Karthik Narayan i njegov tim, međutim, stvorio je program sposoban za učenje kako koristiti ove predloške na vlastitu, tako zahtijevaju programerima da unesete samo osnovne podatke o bilo kojem tema razgovora. Kao što uči govoriti, softver također može napraviti automatsko prijedloge o tome koje informacije trebaju biti dodan u svoju bazu podataka, na temelju razgovora pri ruci. Narayan i njegovi kolege predstavit će svoje istraživanje na ovogodišnjem Umjetna inteligencija i interaktivne digitalne zabave konferenciji u listopadu, ali možete kopaju kroz njega za sebe, na vezu u nastavku.

Novi program olakšava da se vaše računalo u razgovorni mitraljez prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 5. rujna 2011 01:04:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor North Carolina State University (1) | Pošalji ovu | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar