petak, 16. rujna 2011.

Troškovi u Europi 20-godišnjeg autorskim pravima proširenje? 1000000000 €

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/Snukc1EKGOw/cost-of-europes-20-year-copyright-extension-1-billion.ars:

Martin Kretschmer , direktor Centra za intelektualno vlasništvo politiku i upravljanje na Sveučilištu Bournemouth, nije sretan čovjek. Nakon što je Vijeće Europske unije ovaj tjedan prošao 20-godišnje produljenje na glazbenim autorskih prava, Kretschmer osudio potez kao milijardu eura boondoggle-gotovo sve što će ići na izdavačkih kuća, a ne "loše sjednici glazbenika" prijedlog tvrdio da služe.

Kretschmer je studirao pitanje profesionalno godinama, pisanje na ovom specifičnom prijedlogu od 2009, a na opće IP pitanja za mnogo dulje. Nakon glasovanja je cast, on je do Bournemouth stranice da objasni kako "72 posto financijskih koristi od pojma proširenje će se prikupljati na izdavačkih kuća. Od 28 posto koji će ići na umjetnike, većina novca otići će superstar djela, sa samo 4 posto u korist onih glazbenika iz Europskog vijeća za tisak kao prema "jaz dohotka na kraju svog života puta." Mnogi izvođači također ne čini se da razumijete da je prijedlog dovesti do preraspodjele prihoda od života do mrtvih umjetnika. "

To nije malo novca govorimo o ovdje, bilo. Kretschmer i kolege u Amsterdamu, Cambridge, i Münchena svi su zaključili da je cijena od proširenja bit će nevjerojatnih milijardu eura, prenosi iz javne glazbu naljepnice. U dugoročno, veliki broj umjetnika će biti pogođeni, ali u kratkom roku, to je sve o još uvijek unosan hitova iz 1960-ih.

"Oznake ne želite izgubiti prihode od klasičnih snimke 1960-ih koji su došli do kraja svojih sadašnjih 50 godine", napisao je Kretschmer. "Umjesto inovacije, prava smatraju da je mnogo lakše isključiti tržišno natjecanje. Europi u opasnosti zaključavanje dalje svoje glazbene baštine kao i digitalnu tehnologiju je omogućiti otvaranje arhiva."

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar