subota, 3. rujna 2011.

Može komunalnog otpada Snaga našim automobilima?

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/5iqQr4Qg78g/:
Landfill

Jedan budućnost izvor zelene energije može biti kao bliski kao najbliži kontejner za smeće, zahvaljujući tvrtkama koje se natječu da bi goriva iz otpada. Enerkem , sa sjedištem u Montrealu, a Fiberight , u Marylandu, nadam se da pretvoriti komunalnog otpada u energiju u novom biorefineries.

Enerkem je oko od 2000, a posjeduje nekoliko objekata u Kanadi. Njegova pilot postrojenja, u Sherbrooke, Quebec, okreće se struja polova u metanol, acetati, etanol i syngas. Budući biljke će se koristiti komunalnog otpada kao sirovine.

Recikliranje se izdvojiti iz otpada, a preostali materijal se zagrijava na 750 stupnjeva celzijusa dok se ne emitira vodik bogate plinom. Ugljikov dioksid i druge nečistoće se uklanjaju iz plina, i katalizator pretvara neke od vodika u metanol, koji se mogu dalje obrađivati ​​u etanol. Topline stvorene tijekom postupka može se koristiti za stvaranje električne energije ili kuhati vodu.

Fiberight, osnovana u 2007, usmjerena na proizvodnju celulozni etanol. Osim komunalnog otpada, tvrtka čini energija od materijala kao što su ceste vlakana i požara retardant panel ploča.

Budućnosti Enerkem biljka, u Edmonton, Alberta, će se oslanjati na godišnjoj 100.000 tona grada krutog komunalnog otpada za proizvodnju 10 milijuna galona etanola i metanola.

Alberta vlada podupire biljka s 23 milijuna dolara potpore, i Alberta Energija je bacanje u 3,35 milijuna dolara, kao dobro. Naftni div Valero i trash stručnjaci za postupanje s otpadom su i investitori u tvrtki. Enerkem se nada da će otvoriti tvornicu u Mississippi uz pomoć 50 milijuna dolara od US Department of Energy i 80 milijuna dolara kredita jamstvo od US Department of Agriculture.

Biorefineries korištenje otpada da bi gorivo ne može napraviti veliki trag u odlagalištima otpada bilo koje vrijeme prije, ali ako uspješno, mogli bi pomoći u smanjenju količine smeća koja ide na otpad.

Foto po D'Arcy Norman


Tvrtka:
ENERKEM
Financiranje:
$ 143M

Sa sjedištem u Kanadi, Enerkem je jedan od vodećih svjetskih programere i proizvođača unaprijed

Nema komentara:

Objavi komentar