subota, 3. rujna 2011.

Haker "Kayla" skinuta u najnovije LulzSec uhićenja?

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/_LpaD0rhgJo/kayla-taken-down-in-latest-lulzsec-arrests.ars:

Policija je uhitila dvojicu muškaraca u Velikoj Britaniji u vezi s online napadima u izvedbi LulzSec i anonimno. Muškaraca, u dobi od 20 i 24, uhićeni su jučer časnika iz Metropolitan policijske službe Središnjeg e-kriminala Jedinica (PCeU) i optuženi su za zavjeru za počinjenje kaznenih djela prema Zakonu računala Zlouporaba 1990. Policija je pretražila kuće jednog od ljudi i zaplijenila računala za daljnje ispitivanje.

Uhićenja došlo u sklopu koordinirane istrage koja uključuje FBI-a, Južne Yorkshire policije, i drugim agencijama za provedbu zakona širom svijeta u aktivnosti Anonimno i LulzSec. Policija kaže da su ove najnovije osoba je uhićeno u vezi s djelima koje je proveo "Kayla" on-line identiteta.

"Kayla", koji je dugo tvrdio da je "16 godišnja djevojka", imao istaknutu ulogu u HBGary hack ranije ove godine. Naime, "Kayla", tvrdi da su odgovorni za društveni inženjering Jussijem Jaakonaho , koji je dao Anonimni napadača root pristup poslužitelju u vlasništvu i upravljani od strane Greg Höglund, vlasnik i izvršni direktor zaštitarske tvrtke HBGary.

U utorak ovoga tjedna, dvojica muškaraca u dobi od 17 i 22 su uhićeni , optuženi i zavjere učiniti neovlašteno čin u odnosu na računalo, s namjerom da narušavaju rad bilo kojeg računala ili spriječiti ili ometati pristup bilo kojem programu ili podacima koje u računalo ili ugroziti rad bilo kojeg takvog programa ili vjerodostojnost takvih podataka prema Kaznenom zakonu Zakona 1977. Druga dva, Christopher Weatherhead, u dobi od 20 i Ashley Rodos, 26, bili su optuženi isto kazneno djelo u četvrtak. Četiri su zbog imaju jamstvo ročištu 7. rujna. 16-year-old muški također je uhićen.

14 osoba uhićeno u srpnju FBI-a za zavjeru za obavljanje denial of service napada PayPal je imao svoj ​​prvi nastup sudu jučer, s "nije kriv" molbe koja se unosi za svih 14. CNET izvješća da je sud bio predviđajući protesta i demonstracija slično one koji se dogodio nedavno u San Franciscu , ali nisu se ostvarile. Anonimni je osobito rječit u svojoj online besplatne pozive na jednom od 14, 20-godišnja studentica Mercedes Haefer.

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar