petak, 30. rujna 2011.

Accelerator obustava rada dovodi do papira se povukao

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/GtxNYRKqLfo/accelerator-shutdown-leads-to-paper-being-retracted.ars:

Znanstveni radovi se povukao sve vrijeme za probleme u rasponu od iskreno pogreške izravno prijevare. Najčešći razlog za otkrivanje problema je neuspjeh za izradu sličnih podataka kao dio eksperiment praćenja. Današnje pitanje znanosti sadrži uvlačenje koji je došao o jer ključnim rad ne može se reproducirati, kao objekt u kojem je to učinjeno je zatvorena.

Izvorno djelo je objavljen još 2006, te je prilično zanimljiv. Kovalentne veze između atoma imaju sposobnost da se protežu i ugovor, stvarajući vibracije između atoma. Ove vibracije se mogu uzbuđen svjetlu specifičnih valnih duljina upija pravo foton će postaviti obveznica vibrira. Rad je tvrdio da je prvi pokazati da je moguće pogoditi silicij-vodik obveznica s dovoljno fotona da su vibracije bi biti dovoljna da razbiti obveznica, objavljivanju vodik iz silicija površine. Ukratko, rezultati sugerirao da je moguće da vibriraju molekule na komadiće.

Iz bilo kojeg razloga, barem jedan od autora nedavno je pokušala dobiti slične rezultate, vjerojatno kao dio novog, ali projekt vezan. A autor nije mogao. Odgovarajući odgovor u tom slučaju vratiti i pokušati ponoviti uvjetima izvorni eksperiment kao točno što je više moguće. I opet, autor couldn't, u ovom slučaju, jer je objekt bio zatvorena u međuvremenu godina: "slobodni elektron laser objekta na Vanderbilt, jedinstveni izvor svjetla za taj eksperiment, ima pričepiti dolje, zabranjuje daljnja istraživanja. " Dakle, autori nisu prikladne stvari i povukao svoje ranije papir.

Slobodni elektron laseri su, u biti, mali čestica akceleratori koji stvaraju intenzivne svjetlosnog snopa prisiljavajući visoke energije elektrona da bi niz brzih zavoja, koji uzrokuje ih emitirati fotone. Globalno, postoji priličan broj tih (cijeli Stanford Linear Accelerator je pretvorena u jedan), ali čini se da one s pravom energije za cilj silicij-vodik obveznica su ili vrlo rijetke ili ne postoje uopće.

Reproducibilnost se ključni dio znanosti, ali to je često puno složeniji postići nego jednostavno "samo ne pokusa ponovo" stav može predložiti. Tehnologija je danas središnji dio većine znanosti, te je donio niz izazova, brzih zastarjelosti i troškove održavanja out-of-date hardvera među njima, koji bi trebao biti upoznat s ne-znanstvenicima. I tehnološke promjene se jasno može reproducirati točno uvjetima izazov, koji ovi autori očito nisu mogli ispuniti.

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar