nedjelja, 31. srpnja 2011.

Weird Science stavlja elektronike u naprtnjače divljih životinja

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/bVZjh0cGPIQ/weird-science-puts-electronics-in-the-backpacks-of-wild-animals.ars:

Backpack-nošenje colugos pokazati ideje o zmajem su za ptice: broj sisavaca vrsta, kao što su letenje vjeverice, razvili sposobnost da klize na velike udaljenosti. Neki znanstvenici su predložili ovaj je način za spremanje energije, jer lijepo dugo kliziti potrebno puno manje energije nego penjanje prema dolje sa jednog mjesta i penjanje natrag do drugog. Ali to je ideja da je teško za testiranje do sada, kada je manji elektronika omogućili su znanstvenicima da stane culogos s osjetljive na pokrete ruksaka .

Sustav praćenja pokazuju da je, na klizanje na novu lokaciju u krović, colugos morati potrošiti fer malo energije da se penju prema gore prije pokretanja u zrak, na temelju biomehanike svega, oni obično mogu učiniti bolje se kreće horizontalno kroz baldahin svoje konačne lokacije. A, ovisno o tome način na koji su se o stvarima, nijedno od tih pokreta završiti dodajući puno za životinje energije proračuna. Dakle, autori sugeriraju da zmajem je samo stvar uzimajući negdje brže, nego način da štede energiju.

Miješanje GPS praćenje i povraćati puta: "Sjeme disperzije je kritična za razumijevanje dinamike šuma", ovaj rad polazi , razumno dovoljno. No, prije nego što dugi, autori su hranjenja sjeme zarobljene Toucans i mjerenje koliko dugo je potrebno prije nego što su povraćao kopiju (u prosjeku tek nešto više od 25 minuta, u slučaju da ste bili znatiželjni).

Tada, baš kao i kod culogos, minijaturnim ruksacima pojavi, strapped na divlje životinje u ovom slučaju, GPS sustav na tukan. S obzirom na udaljenost travlled i količinu vremena koji su uključeni, autori mogu procijeniti koliko daleko tukan je vjerojatno da se sjeme prije nego što puking natrag gore. Gotovo polovica sjemenke dobiti više od 100m od svojih mjestu podrijetla.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar